Home Місто ”Легких” хворих на COVID-19 більше не госпіталізуватимуть

\”Легких\” хворих на COVID-19 більше не госпіталізуватимуть

222

МОЗ оновив стандарт надання медичної допомоги хворим на COVID-19, тепер він передбачає госпіталізацію лише хворих у стані середньої важкості та важкому.

Про це повідомив головний санітарний лікар Віктор Ляшко на брифінгу в неділю

"Вчора ми оновили стандарт надання медичної допомоги хворим на коронавірусну хворобу… Відсьогодні Україна буде працювати за новими стандартами медичної допомоги".

"Ми передбачаємо впровадження клінічного сортування. Госпіталізувати до лікарень повинні хворих середнього і тяжкого ступеня перебігу хвороби. Всі інші повинні лікуватися в амбулаторних умовах під наглядом і медико-санітарним спостереженням".

Ляшко також зазначив, що українські фахівці тепер рекомендуватимуть деяким хворим ряд препаратів, які використовуються у світі для лікування хворих на COVID-19.

"Наголошую, що специфічного лікування коронавірусної хвороби не існує, проводиться симптоматичне лікування. В той же час, у світі використовуються і досліджуються різні препарати для лікування коронавірусної хвороби.

Ми в МОЗ прийняли рішення також – у нас створена експертна група з провідних професорів і клініцистів, які будуть вивчати всі передові засоби лікування, які використовуються в світі і рекомендувати їх використання на території України у випадках, коли варіантів для порятунку життя для хворого не буде".

Ляшко також повідомив, що у суботу Всесвітня організація охорони здоров’я оновила інформацію щодо механізмів передачі коронавірусної хвороби.

Так, ВООЗ наголосила, що вірус передається, в першу чергу, крапельним шляхом і не передається аерогенним. Тобто найбільший ризик заразитися – торкнутися до слизових оболонок руками, якими перед тим людина торкалася до поверхні, де осіли крапельки виділень хворої людини.

ВООЗ звертає увагу на те, що найбільше виділення відбувається у хворого, який має симптоми ГРЗ.

Водночас фекально-оральний шлях передачі коронавірусу ВООЗ не підтверджує і не надає йому епідемічного значення, зазначив головний санітарний лікар.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here