Home Різне Інтервал між дозами вакциною CoviShield збільшили до 90 днів

Інтервал між дозами вакциною CoviShield збільшили до 90 днів

290

Інтервал між щепленнями двома дозами вакцини CoviShield збільшили з 28 днів до 90 днів.

Про це повідомив головний санітарний лікар країни Віктор Ляшко:

"За рекомендаціями Національної технічної групи експертів Міністерство охорони здоров’я збільшило інтервал між щепленнями імунобіологічним препаратом CoviShield з 28 днів до 90 днів".

За словами Ляшка, при аналізі даних клінічних досліджень ефективність вакцини після одноразової стандартної дози становила 76,0% з 22 по 90 день, і рівень антитіл зберігався протягом цього періоду з мінімальним зниженням. Підтримуючи стратегію імунізації з більшим інтервалом, ефективність вакцини була значно вищою – 81,3% після двох стандартних доз, введених з інтервалом 12 тижнів або довше.

За результатами цієї публікації інтервали між першою та другою дозою збільшити до 12 тижнів рекомендували своїм Міністерствам також і НТГЕІ Канади, Німеччини, Франції.

"Враховуючи позицію НТГЕІ та результати міжнародних досліджень оперативним штабо МОЗ було прийнято рішення, що для досягнення максимального рівня імунного захисту при вакцини від Oxford/AstraZeneca (ChAdOx1 nCov-19 Cоrona Virus (рекомбінована)), виробництва Serum Institute of India та SK Bioscience, доцільно збільшити початковий інтервал між дозами. Це не суперечить інструкції виробника, яка передбачає такий інтервал в рамках 4 – 12 тижнів", – зазначив Віктор Ляшко.

Також, за його словами, впровадження цієї рекомендації НТГЕІ потребуватиме від МОЗу незначного корегування підходів до проведення вакцинальної кампанії на перших етапах.

Нагадаємо, у вакцини CoviShield закінчується термін придатності через 3 місяці.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here