Home Місто Google оновив інтерфейс поштового сервісу Gmail

Google оновив інтерфейс поштового сервісу Gmail

154

Інтернет-компанія Google оновила інтерфейс свого поштового сервісу Gmail.

Серед змін, які були зроблені для усучаснення інтерфейсу – Google додала настройку відстані між повідомленнями під екран конкретного пристрою, оптимізувала пошук і фільтрацію листів, а також внесла низку графічних змін.

Про можливі зміни в дизайні своїх основних продуктів, у тому числі, Gmail, Google Search і Google Maps, компанія Google повідомляла ще в липні.

Вносити зміни в інтерфейс планувалося відповідно до трьох принципів – актуальність, гнучкість і легкість. Мета змін – зробити так, щоб користувача не відволікали зайві деталі.

При цьому Google намагається домогтися, щоб сервіси компанії мали однаковий вигляд на всіх пристроях – від домашнього комп’ютера до смартфона.

Що відкрити контакти або завдання, тепер потрібно натиснути на посилання Пошта в лівому верхньому кутку під логотипом Google.

Кнопки Архівувати, Спам і Ярлики будуть приховані, а для їх активації необхідно буде відкрити конкретний лист, для якого планується застосувати ці команди.
Більшість елементів управління нового інтерфейсу виконані у вигляді значків або коротких написів.

Згідно з новим дизайном Gmail, в бесіду між користувачами додані картинки профілів Google Accounts.

Крім того, Google постаралася позбавити відображення діалогів від зайвих графічних елементів, щоб не відволікати увагу користувача від змісту повідомлень.

Оновлений Gmail автоматично адаптує відстані між елементами на екрані залежно від типу пристрою, на якому використовується сервіс.

Проте користувач може вручну встановити щільність відображення елементів в меню Інтерфейс пошти, вибравши з трьох варіантів – "просторий", "зручний" і "компактний".

Положення лівої панелі управління Gmail на екрані тепер залишається незмінним при прокручуванні списку повідомлень.

Користувач може змінити висоту панелі з чатом GTalk або взагалі приховати її, а також регулювати розмір панелі з фільтрами пошти.

В оновленому дизайні розширено набір картинок в широкому дозволі, наданих iStockphoto, які користувач може встановити як фонові до сервісу Gmail.

Оновлення зазнав і пошук у пошті. Для використання розширеного пошуку або створення фільтра для автоматичної обробки повідомлень тепер потрібно натиснути на стрілку в пошуковому вікні.

У спадному меню можна ввести бажаний пошуковий запит за кількома параметрами, а також створити фільтр на основі введених даних.

Користувачі пошти Gmail вже можуть переключитися на новий інтерфейс або тимчасово зберегти колишній вигляд сервісу.

За словами розробників, новий інтерфейс буде доступний всім користувачам в найближчі кілька днів.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here