Home Місто Голова ОДА зустрівся із Послом Білорусі щодо українсько-білоруського форуму на Житомирщині

Голова ОДА зустрівся із Послом Білорусі щодо українсько-білоруського форуму на Житомирщині

104

 Восени за дорученням Президента України Петра Порошенка на Житомирщині планується другий форум регіонів України та Білорусі.


Як іде підготовка до форуму, які напрацювання вже є та які результати першого форуму – обговорили сьогодні, 26 березня, голова ОДА Ігор Гундич та голова облради Володимир Ширма з Надзвичайним і Повноважним Послом Республіки Білорусь в Україні Ігорем Соколом.

«Для нас велика честь проводити захід такого рівня, тому ми будемо намагатися зробити це на високому рівні. Зараз у нас вже є певні ідеї, визначаємося з місцями проведення. 25 квітня плануємо провести міжрегіональну групу», – зазначив Ігор Гундич.

За словами Ігоря Сокола, перший форум регіонів вже дає свої результати: за перші місяці після заходу приріст товарообороту у навколишніх районах вже складає 140-160%.

Посол Білорусі передав голові ОДА матеріали з підготовки першого форуму, аби бачити загальну концепцію заходу, а також запросив представників бізнесу Житомирщини на інвестиційні форуми у Гомель та Брест, які відбудуться у травні.

Учасники зустрічі також обговорили економічну співпрацю, адже Республіка Білорусь є одним із найбільших зовнішньоекономічних партнерів Житомирської області. Експортно-імпортні операції за 2018 рік склали 14,4% від загального товарообороту області, що становить 171,8 млн дол. США.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here