Home Місто Голова ОДА обговорив з заступником міністра охорони здоров’я продовження медреформи на Житомирщині

Голова ОДА обговорив з заступником міністра охорони здоров’я продовження медреформи на Житомирщині

197

 Після реформування первинної ланки будуть продовжуватися зміни на вторинному рівні.


На що потрібно звертати увагу при реформування, обговорили сьогодні, 24 квітня, голова ОДА Ігор Гундич, голова обласної ради Володимир Ширма та заступник міністра охорони здоров’я Павло Ковтонюк.

«Продовжуємо працювати над стратегічно важливими для реформи об’єктами – Центр вертебрології, обласна лікарня, реанімаційне відділення, онкодиспансер, обласна дитяча лікарня. На черзі – створення сучасного диспетчерського пункту швидкої допомоги. Тільки за минулі декілька років в обласній лікарні нам вдалося відкрити 7 сучасних відділень, вже незабаром – ще один ангіограф та відділення реанімації. Це реальне наближення якісних медичних послуг до людей», – наголосив Ігор Гундич.

За словами керівника області, вже після завершення реформи децентралізації, на місцях буде чіткіше розуміння, які медичні напрямки залишити, а яких достатньо буде на вторинному і третинному рівні, куди спрямовувати кошти.

«Сьогодні нашою метою є розказати про 2020 рік, як все працюватиме, що потрібно зробити. Вже є розуміння, як реформувалася первинна допомога, принцип схожий, хоча десь буде і складніше. При реконструкціях, закупівлі обладнання необхідно повторювати маршрут пацієнта, і направляти туди кошти, де вони найбільше потрібні для надання послуг», – зазначив Павло Ковтонюк.

У Житомирі сьогодні також відбудеться міжрегіональна нарада з представниками галузі охорони здоров’я щодо продовження реформи, впровадження програми державних гарантій медичного обслуговування населення з 2020 року.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here