Home Місто Facebook представив новинки. Користувачі розкритикували соціальну мережу

Facebook представив новинки. Користувачі розкритикували соціальну мережу

129

Соціальна мережа Facebook напередодні оновила вигляд стрічки новин, збільшила ліміт знаків у статусі в десять разів – із 500 до п’яти тисяч, а також додала музичну функцію Listen with your friend, яка дозволяє користувачам одночасно слухати ту саму музичну композицію.

Завдяки оновленням, у стрічці новин короткі статуси продовжать відображатися цілком, а в разі публікації кимось із друзів довгого повідомлення користувач побачить тільки його початок. Якщо запис перевищує п’ять тисяч знаків, Facebook пропонує користувачеві опублікувати його у вигляді замітки.

Поряд із великими оновленнями, Facebook запустив ряд невеликих функцій. Так, верхня панель Facebook із рядком пошуку, іконками друзів, повідомлень та оновлень, тепер зберігається під час прокручування сторінки. У панель управління на головній сторінці додана іконка олівець, за допомогою якої можна керувати налаштуваннями закладок. Соцмережа також прибрала кнопку Підморгнути (Poke), зберігши однак саму функцію. Нарешті, відсилаючи пропозицію подружитися, користувач тепер не може додати до неї повідомлення.

Також Facebook представив музичну функцію, яка дозволить різним користувачам одночасно слухати ту саму музичну композицію за допомогою функції Listen with your friend.

Як повідомив креативний директор Facebook Джи Лі у Twitter, нова функція дозволяє користувачеві слухати те, що слухають його друзі у прямому ефірі. Однак через кілька хвилин після публікації креативний директор Facebook видалив своє повідомлення, пише TechCrunch.

Інформація про те, які композиції зараз слухають друзі користувача, з’являтимуться у блоці Ticker – новому розділі на сторінці користувача, у якому відображаються всі дії друзів у соцмережі в режимі реального часу, пише видання. Причому поруч із композицією, як стверджує TechCrunch, з’явиться посилання на трек. Натиснувши на неї, можна буде послухати пісню одночасно з іншим користувачем.

У четвер на конференції для розробників f8 представники соцмережі Facebook повинні запустити медіаплатформу, яка дозволить користувачам обмінюватися музикою, фільмами і записами, повідомило видання The New York Times.

Як стверджує TechCrunch, функція Listen with your friend повинна стати однією з головних особливостей нового медіасервісу Facebook

Проте варто зазначити, що багато користувачів соціальної мережі Facebook несхвально висловилися про новий інтерфейс стрічки новин. Предметом критики користувачів став як сам факт членування стрічки новин (Я не хочу, щоб Facebook вирішував за мене, які новини важливі, а які – ні, – зазначили деякі блогери), так і зміст розділу Top Stories – ряд користувачів поскаржилися, що в нього потрапляють новини, які їм нецікаві.

Багато користувачів негативно висловилися про нову новинну стрічку соцмережі у твіттері, використовуючи для цього хештег #newfacebook. Станом на момент написання замітки він займав друге місце у світових трендах Twitter. У самій соцмережі було створено кілька тематичних груп, а на форумі довідкового центру Facebook – кілька гілок з обговоренням нововведень.

Нагадаємо, що минулого тижня соціальна мережа Facebook запустила нову функцію Subscribe, за допомогою якої користувачі отримують новини від інших учасників соцмережі, навіть якщо вони не є їхніми друзями.
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here