Home Місто Екс-президент Єгипту виявився найбагатшим диктатором у світі

Екс-президент Єгипту виявився найбагатшим диктатором у світі

186
Повалений президент Єгипту Хосні Мубарак виявився найбагатшим у світі диктатором за версією журналу Spear’s.
 
Доходи екс-лідера Єгипту на мільярд доларів нижчі, ніж у найбагатшої людини в світі – Карлоса Сліма. При цьому офіційна зарплата Мубарака не перевищувала 800 доларів на місяць.

Другий рядок рейтингу зайняв лівійський диктатор Муаммар Каддафі. Його загальний статок оцінюється, щонайменше, в 62 мільярда доларів. Так, у Великобританії заблоковані більше 30 мільярдів доларів, в США – 30 мільярдів, в Австрії – 1,66 мільярда доларів.

Трійку найбагатших диктаторів замкнув президент Судану Омар аль-Башир. Відповідно до публікації ресурсу Wikileaks, на торгівлі нафтопродуктами суданський лідер заробив близько дев’яти мільярдів доларів.

Проблеми із законом у аль-Башира почалися ще в 2008 році, коли Міжнародний кримінальний суд видав ордер на його арешт.

Екс-президент Тунісу Зін ель-Абідін Бен Алі володіє майном в 5,5 мільярда доларів. Сім’я побіжного диктатора має нерухомість у Франції, розрахункова вартість яких перевищує 360 мільйонів доларів. Примітно, що статки тунісця становить 4,5% ВВП всієї країни.

Стан в 600 мільйонів доларів приписують президенту Екваторіальної Гвінеї – Теодоро Обіанг Нгема Мбасого. Диктатор перебуває при владі з 1979 року і планує відійти від справ.

За непідтвердженою інформацією ЗМІ, свої 600 мільйонів доларів перуанський екс-лідер Альберто Фухіморі заробив на нелегальній торгівлі кокой.

На дев’ятій сходинці рейтингу розташувався президент Нікарагуа Арнольдо Алеман з 200 мільйонами доларів.

Замикає топ-10 філіппінець Джозеф Естрада, відомий ухиленням від виплати тютюнового податку та любов’ю до азартних ігор. Його капітал наближається до 80 мільйонам доларів.
 

ТСН.ua 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here