Home Місто Дрібні ДТП без ДАІ поки оформити не можна

Дрібні ДТП без ДАІ поки оформити не можна

296

У страхових компаній поки немає бланків європротоколів.Про це пише газета "Сегодня".

Як відомо, з 18 вересня водії, які потрапили в невелике ДТП, при якому незначно (не більше ніж на 10 тисяч гривень) постраждало тільки "залізо", отримали право розібратися з пригодою без ДАІ.
 
Набрав чинності закон, який дозволяє водіям самим оформити матеріали ДТП для отримання страхвиплат (винний при цьому не платить штраф і не позбавляється прав до суду).
 
У той же час, як роз’яснила член президії Моторного (транспортного) страхового бюро Олена Машаро, страхкомпанії припинили видавати дешевші поліси автострахування (ОСАГО) 2-го (один водій – будь-яка машина) і 3-го типу (одна машина і 1-5 зазначених у полісі водіїв), залишився тільки поліс 1-го типу (одна машина – будь-який водій).
 
Це пов’язано зі скасуванням довіреностей на керування авто, адже будь-який водій повинен мати поліс автоцивілки, інакше штраф до 850 гривень. Раніше видані поліси дійсні до закінчення терміну договору, але оформити за ними європротокол не можна.
 
"Поки ж у страхкомпаній немає бланків європротоколів (вони вже віддруковані і з’являться в офісах компаній на тижні), а головне – Держфінпослуг не затверджена максимальна сума виплати за європротоколом", – йдеться у публікації.
 
"Навіть якщо її затвердять на цьому тижні, то, з урахуванням реєстрації документа в Мінюсті, остаточне вирішення питання може затягнутися на місяць", – пише видання.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here