Home Місто Для зменшення пожеж у лісах Житомирщини встановили відеокамери

Для зменшення пожеж у лісах Житомирщини встановили відеокамери

145

Задля попередження  виникнення лісових пожеж лісівники проводять ряд заходів. Зокрема, в лісових масивах посилено наземне патрулювання та цілодобові чергування на підприємствах, лісництвах, пожежно-спостережних пунктах і вежах. 

На озброєнні лісівників області – 77 одиниць пожежної техніки та 12 пожежних автомобілів. Вся техніка придбана в цьому році та за власні кошти підприємств.
 
Крім того, в лісництвах встановлено більше 20 телевізійних систем спостереження за лісовими масивами. «Задоволення» це не з дешевих, кажуть лісівники, однак повністю себе виправдовує. Адже дозволяє виявити загоряння на ранніх стадіях та з високою точністю визначити координати пожежі і локалізувати її, доки вона не поширилася на значні площі. Роботи по встановленню систем тривають, а найсучасніші їх зразки незабаром буде введено в дію в Білокоровицькому, Городницькому та Попільнянському лісгоспах. Там спостерігати за територією всього підприємства зможе один працівник.

Загалом, в поточному році лісовою охороною проведено півтори тисячі рейдів, в ході яких виявлено понад 300 порушників правил пожежної безпеки в лісі. До того ж, в лісах цьогго року вже ліквідували 70 пожеж загальною площею більше 65 гектарів. Збитки, завдані лісовому господарству, склали понад 70 тисяч гривень. 

Начальник обласного управління лісового та мисливського господарства Володимир Ткачук зауважує, що головною причиною виникнення пожеж є людська недбалість та необережність. Необачно кинутий недопалок, залишене без нагляду вогнище – а в результаті вогонь знищує цілі лісові масиви, залишаючи без домівки їх мешканців, повідомила прес-служба Житомирського обласного управління лісового та мисливського господарства.  

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here