Home Місто ДАІ почала використовувати радари TruCam

ДАІ почала використовувати радари TruCam

149

Найближчим часом українські даішники чекають масового надходження вимірювачів швидкості TruCam. Прилади вже почали використовувати у Києві.

 "Цей прилад створений за допомогою NASA, він зручний тим, що є функції і фото, і відео, вирізняється зручністю в експлуатації. Порушників, які перевищують швидкість, він вираховує за допомогою лазерного променя, після чого автомобіль зупиняємо і складаємо протокол", – повідомили газеті Сегодня рядові даїшники.
 
В Управлінні ДАІ МВС України інформацію про повернення приладів на дороги підтвердили. "Із учорашнього дня (із 30.07 – ред.) у нас з’явилося право використовувати ці прилади для контролю швидкості", – зазначив заступник начальника ДАІ України Володимир Рєзніков.
 
За його словами, Державтоінспекція отримала необхідні висновки державної спеціальної служби технічного захисту інформації.
 
Прилади вже почали використовувати у Києві. Поступово ними будуть оснащувати регіональні ДАІ. "У наявності у нас зараз є 137 таких приладів", – повідомив Рєзніков. Як зазначає Сегодня, пристрій коштує 90 тис. грн.
 
У свою чергу юрист і водій Олексій Святогор поінформував, що вже є десятки водіїв, які незадоволені висновками цих приладів і мають намір судитися.
 
За матерiалами: Сегодня

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here