Home Місто Чуднів став містом

Чуднів став містом

350
Селище міського типу Чуднів Чуднівського району стало містом районного значення.
 
6 вересня Верховна Рада України прийняла постанову № 11175 «Про віднесення селища міського типу Чуднів Чуднівського району Житомирської області до категорії міст районного значення».
 
Звернення до Верховної Ради України щодо віднесення Чуднова до категорії міст районного значення було прийнято депутатами обласної ради на 9 сесії 22 березня 2012 року.
 
Проект постанови було внесено на розгляд Верховної Ради України нашим земляком Головою Комітету Верховної Ради України з питань державного будівництва та місцевого самоврядування Омельченком О.О, повідомляє прес-служба обласної ради.
 
Місто Чуднів є адміністративним центром Чуднівського району та розташоване на відстані 55 км шосейними шляхами від обласного центру Житомир. На сьогоднішній день в місті проживає понад 5800 осіб.
 
Перша історична згадка про Чуднів належить до 1416 року. Чуднів увійшов в історію України як місце битви у 1660 році польсько-татарського війська із російсько-українським військом, яка завершилася підписанням історичного Чуднівського договору.
 
1792 року імперським указом Чуднову було присвоєно статус повітового міста Ізяславської губернії та в 1796 році затверджено міський герб Чуднова, який використовується і сьогодні.
 
Більше половини тисячоліття Чуднів визначався як місто і лише у 1924 році статус міста Чуднову було змінено на селище міського типу. 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here