Home Місто За тиждень на Житомирщині пішли з дому 10 дітей

За тиждень на Житомирщині пішли з дому 10 дітей

309

Через дитячі пустощі з вогнем на Житомирщині упродовж минулого тижня сталося дві пожежі.

Про це повідомляють рятувальники:

"В с. Латаші Народицького району поки матір сімох дітей поралася вдома по господарству, а батько був на роботі, малеча підпалила хлів. А в Попільні діти, граючись сірниками, підпалили тюки з соломою. На щастя, в обох випадках дітвора не постраждала, а вогнеборці успішно впоралися із займаннями".

В ДСНС закликають батьків вчити дітей культурі безпечної поведінки на власному прикладі:

"Дбайте про безпеку своїх дітей, дотримуючись правил безпечної поведінки в побуті. Виховуйте у нащадків навички культури безпечної поведінки, демонструючи на власному прикладі обережність у поводженні з вогнем, газом, водою, побутовою хімією. Незабаром діти, дочекавшись літньої спеки, вирушать до водойм, а біля води недогляд за підростаючим поколінням може приховувати додаткову небезпеку. Тому виділіть хоча б декілька хвилин на відверту розмову з дітьми. Знайте, що ці хвилини вимірюватимуться ціною життя. Давайте дітям чіткі знання і вміння, як діяти в тій чи іншій небезпечній ситуації".

Адже статистика трагедій свідчить: здебільшого нещастя трапляються тоді, коли діти залишаються вдома самі, без належного супроводу і турботи з боку дорослих.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here