Home Різне Бердичівські артилеристи беруть участь у міжнародних навчаннях DYNAMIC FRONT 2021. ФОТО

Бердичівські артилеристи беруть участь у міжнародних навчаннях DYNAMIC FRONT 2021. ФОТО

229

Командування зведеного підрозділу Сухопутних військ ЗСУ на базі батареї 152-мм «Гіацинтів-Б» 26 артилерійської бригади ім. генерал-хорунжого Романа Дашкевича вже декілька днів плідно співпрацює з нашими партнерами по міжнародним навчанням «Dynamic Front 2021».

Артилерійська батарея 152-мм гармат 2А36 "Гіацинт-Б" минулого тижня прибула до польського міста Торунь та розпочала підготовку до участі у міжнародних багатонаціональних навчаннях Dynamic Front 2021, які є частиною багатонаціональних навчань Defender Europe-2021 (“Захисник Європи-2021”) та проходять в їх рамках. Гармати перевозили автотрейлерами, особовий склад – комфортабельними автобусами, які надав автоперевізник з Румунії. Після здійснення маршу артилерійська батарея розташувалася в районі зосередження на території полігону м. Торунь.

Першій етап передбачає налагодження процесу взаємодії на рівні штабів по веденню бойових дій. Навчання відбуваються під загальним керівництвом 7th Army Training Command U.S. Armed Forces в рамках багатонаціональних навчань Defender Europe-2021. Наш артилерійський підрозділ, який має досвід бойових дій з російським агресором, підпорядковується безпосередньо штабу навчань, створеного на базі 41st Field Artillery Brigade – це єдина американська бригада вогневого ураження, що базується у Європі.

41st Field Artillery Brigade відповідає за планування, підготовку, виконання та оцінку операцій з метою надання USAREUR безпосередньої підтримки та можливості нанесення значного за масштабом і точністю вогневого ураження ймовірного ворога, використовуючи при цьому спільну вогневу потужність артилерійських підрозділів всіх задіяних країн.

З понеділка триває «Підготовчий» етап, який передбачає серію занять, де предметом навчання є органи управління підрозділом. Під час дії цього етапу багатонаціональний командний склад має знайти спільний алгоритм взаємодії від первинних осередків управління до штабів, як в спокійній обстановці під час перебування в районах зосередження, так і під час виходу «в поле».

Командування артилерійської батареї та розрахунки гармат ознайомилися з вогневою позицією, з якої мають вести бойову стрільбу з 17 по 21 травня. Попередньо було оцінено умови стрільби з визначеного квадрату, адже доведеться вести вогневе ураження на 5 км з гармат 152-мм калібру, максимальна дальність стрільби з яких осколково-фугасним снарядом дозволяється до 28,5 км.

Участь в операціях «Dynamic Front 2021» з 3 по 21 травня 2021 року на полігонах навчальних центрів Графенвер (Німеччина) і Торуні (Польща) приймає близько 1800 чоловік з 14 країн світу. Рівень участі представників різних націй варіюється від спостерігачів до військовослужбовців, які безпосередньо виконують завдання на артилерійському озброєнні. Батарея нашої бригади працює «по-дорослому» – з бойовою стрільбою, які відбудуться 17-21 травня 2021 року і де буде задіяно приблизно 70 артилерійських систем з країн-учасниць.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here