Home Місто Антимонопольний комітет оштрафував ”Житомиргаз” за готель ”Житомир”

Антимонопольний комітет оштрафував \”Житомиргаз\” за готель \”Житомир\”

199
Житомирське обласне територіальне відділення Антимонопольного комітету України оштрафувало  ПАТ «Житомиргаз» на 17 тис. грн за зловживання монопольним становищем – повідомляє прес-служба відомства.  Як встановило відділення, “Житомиргаз”, яке є монополістом на ринку транспортування природного газу  майже на всій території області, безпідставно надало КП “Готельне господарство “Житомир” повідомлення про припинення газопостачання. Зокрема, природний монополіст посилався при цьому на несплату готелем коштів за значні обсяги втрат природного газу у газових мережах.
 
Між тим, як повідомив керівник готелю, який звернувся до Відділення за захистом своїх прав, витоки газу в системі газопостачання готелю були фактично відсутні.
 
Така поведінка газового монополіста могла призвести до ущемлення інтересів готелю, та, в свою чергу, негативно вплинути на якість та вартість готельних послуг.
 
Рішенням адміністративної колегії територіального відділення газопостачальника зобов’язано до 01.08.2011 припинити порушення законодавства про захист економічної конкуренції шляхом визначення фактичних виробничо – технологічних втрат природного газу у мережах готелю “Житомир”.


LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here