Home Місто 9 пожеж – на Житомирщині вогонь від сухої трави мало не перейшов...

9 пожеж – на Житомирщині вогонь від сухої трави мало не перейшов на житловий сектор

190

Суха тепла зима цього року далася взнаки. Тільки минулої доби рятувальники області 9 разів виїжджали на гасіння сухої трави та сухостою на відкритих територіях, землях запасу об’єднаних територіальних громад та сільських (селищних) рад. Загалом вогнем пройдена площа у 26 га.

Зокрема, о 15:39 до Служби порятунку «101» надійшло повідомлення від мешканців с. Іванівка Житомирського району, що горить поле, і вогонь вже підходить до обійсть громадян. На місце події виїхали фахівці 11-ї Державної пожежно-рятувальної частини.

З’ясувалося, що на землях запасу Іванівської сільської ради горіла суха трава. Через сильні пориви вітру вогонь швидко розповсюджувався у бік житлового сектору, до якого залишалося близько 50 м, також існувала загроза поширення полум’я на самосіви. 

Доки фахівці ДСНС відбивали вогонь від обійсть людей, лісівники оборювали території, щоб запобігти подальшого розповсюдження горіння. Спільними зусиллями о 16:45 пожежу локалізовано та о 18:15 – ліквідовано. Вогнем пройдено 4,5 га сухої рослинності.

Цього ж дня попільнянські рятувальники спільно з громадянами загасили 1,5 сухої трави в с. Сущанка. Також їм вдалося не допустити поширення вогню на газорозподільний пункт та 6 будинків, більшість з яких використовувалися як дачні.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here