Home Політика Зубко прокоментував великі зарплати чиновників: за який КРІ?

Зубко прокоментував великі зарплати чиновників: за який КРІ?

166

Українці обурилися величезними заробітними платами ТОП-чиновників у сотні тисяч гривень за місяць – соціальні мережі вибухнули шквалом критики.

Екс-урядовець Геннадій Зубко також висловив свою позицію щодо великих заробітних плат чиновників.

"Українські чиновники нагадали мені 2015 рік і сільських голів невеличких селищних рад біля АЗС на трасах, які замість об’єднання після фінансової децентралізації, отримавши у свої бюджети перші кошти від акцизу на паливо, і замість того, щоб спрямувати їх на інфраструктурні проекти, першою чергою підняли собі зарплати", – написав він на своїй сторінці у Фейсбук.

Геннадій Зубко наголошує, що великі грудневі виплати чиновникам уряду аж ніяк не виглядають як бонуси за досягнутий результат, скоріше, як освоєння залишку коштів в кінці бюджетного року.

"Зростання загального рівня оплати праці держслужбовців по країні повинно бути, але бути пропорційним зростанню середньої заробітної плати по країні", – пише Зубко.

Геннадій Зубко порівнює заробітні плати українських чиновників із польськими урядовцями – середня місячна заробітна плата в Польщі – 27 000 грн (4000 злотих), а міністрів – 75000 грн (12 000 злотих) . В Україні ж середня зарплата – 12 000 грн (і навіть це не є заслугою урядовців, які працюють всього три місяці). При цьому внутрішній валовий продукт на душу населення: у Польщі – 32 000 USD, в Україні 9 300 USD.

"Перший житомирський" направив запити про зарплати ТОП житомирських чиновників.

Нагадаємо, Бунечко звинувавчував колег у великих вихідних допомогах, а сам отримав 400 тис грн.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here