Home Політика Житомирська область у лідерах децентралізації, – Зубко

Житомирська область у лідерах децентралізації, – Зубко

180

 Житомирська область є лідером у реформі децентралізації і крокує досить швидкими темпами у цьому напрямку. Саме на Житомирщині немає жодного району, в якому не було би створено об’єднаної громади.

Про це сказав Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ України Геннадій Зубко під час прес-конференції  «Реформи NON-STOP. Масштаб змін», що проходить сьогодні, 24 січня, у Києві.

 

Починаючи прес-конференцію, Геннадій Зубко наголосив, що старт реформі децентралізації, яка є найуспішнішою реформою країни, дав саме Президент Петро Порошенко у 2014 році.



«Дуже важливо, що у нас є лідери, які сьогодні крокують досить швидкими темпами. Це Житомирська, Хмельницька, Тернопільська, Чернігівська області. Саме в Житомирській і Запорізькій областях немає жодного району, де немає ОТГ. І є дві області – Житомирська та Хмельницька, які покриті понад 60% території ОТГ. А це означає нові можливості та перспективи», – зазначив Віце-прем’єр-міністр.

 

Геннадій Зубко підкреслив, що 2019 рік буде ключовим в об’єднаних обласних міст. В Україні вже створені 876 об’єднаних громад, які працюють, маючи ресурси та повноваження. 62% населення проживає у містах обласного значення та в ОТГ, які є однією системою менеджменту. 24 міста обласного значення вже долучились до децентралізації, де проживає 2 млн громадян.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here