Home Політика Жителі Житомирщини отримають карту перспективного розвитку області

Жителі Житомирщини отримають карту перспективного розвитку області

102

Голова Житомирської ОДА Ігор Гундич під час прес-конференції 1 березня повідомив, що волонтери поширюватимуть серед мешканців області конверти із буклетами-результатами децентралізації та картами перспетиктивного розвитку регіону на найближчі три  роки.

За його словами, люди зможуть не лише ознайомитися із конкретними досягненнями впровадження реформи децентралізації, але й внести власні зміни і правки до карти розвитку на 2019-2021 роки, надіславши їх зворотнім зв’язком на опрацювання і розгляд. Для цього передбачено додатковий конверт.

На поширення цих комплектів не витрачають бюджетних коштів, але інформація буде максимально доступною для кожного і громади зможуть впливати на розвиток Житомирської області.

На карті зазначено школи, дитячі садки, амбулаторії, дороги, інші установи та заклади, будівництво, реконструкцію,  чи ремонт яких заплановано зробити.

Водночас, говорить Гундич, завдяки децентралізації вже утеплили 30 шкіл, відновили більше 20 дитсадків, закупили 54 шкільні автобуси, облаштували 24 спортивні майданчики зі штучним покриттям.

При цьому Житомирщина незмінно тримає першість в країні за показниками об’єднання громад.   ОТГ охоплюють переважну територію області.

Вже 11 березня   пройде  Рада регіонального  розвитку Житомирщини. До того часу всі мають отримати відповідні конверти з інформацією

"Карта розвитку Житомирщини прямує до всіх, хто хоче нових символів змін, нових проектів розвитку. Для того, щоб результати децентралізації зайшли у кожне село, має бути активна громада. Тому зараз ми запитуємо у громад, які проекти є найбільш потрібними.  Чекаємо на зворотній зв‘язок від населення. Важлива кожна ідея. Сьогодні – це ваша ідея. Завтра – перспектива.  Післязавтра – конкретний результат, – відзначає Ігор Гундич. – Децентралізація – це та реформа, яка досить потужно йде в області. За декілька минулих років нам вдалося зробити більше, ніж за всю історію незалежності».

Керівник області підкреслив: головним і для подальшого розвитку є те, щоб люди включилися у процес і висловлювали свої побажання та пропозиції щодо розвитку громади. Все, що для цього потрібно – написати свої пропозиції у зворотній формі та відправити у конверті, який отримають із пакетом матеріалів.

Ігор Гундич закликав жителів Житомирщини активно долучатися до створення перспективного плану, ставити маркери розвитку громади і формувати дорожню карту розвитку всієї держави.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here