Home Політика Зеленський хоче відновити Раду регіонального розвитку, яку створив Порошенко

Зеленський хоче відновити Раду регіонального розвитку, яку створив Порошенко

203

Зеленський хоче посилити комунікацію між мерами, головами обласних адміністрацій, центральними органами влади. Для цього він вбачає за необхідне відновлення Ради регіонального розвитку.

Про це він написав у Фейсбук:

"Одним з найбільш перспективних напрямків вважаю реанімацію Ради регіонального розвитку, яка дасть змогу суттєво покращити комунікацію між мерами, головами обласних адміністрацій, центральними органами влади".

За словами президента, наразі завдяки децентралізації місцева влада отримала багато повноважень, владних і фінансових можливостей. А це у свою чергу призвело до того, що розгорнулася "відчайдушна боротьба" за вплив у громадах майже по всій Україні. 

Зеленський заявив, що треба продовжувати реформу децентралізації саме так, як вона й планувалася – задля розвитку громад, створення нових можливостей і комфортного середовища для життя.

Нагадаємо, у квітні 2015 Порошенко створив Раду регіонального розвитку "з метою сприяння налагодженню ефективної взаємодії державних органів з органами місцевого самоврядування». У грудні ж 2019 року її скасував Зеленський.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here