Home Політика «Йду в Президенти, щоб повернути людям надію, а країні – силу», –...

«Йду в Президенти, щоб повернути людям надію, а країні – силу», – Олег Ляшко у Черняхові. ФОТО

202

 У Черняхівському Будинку культури на Житомирщині 18 лютого – справжній аншлаг. З самого ранку люди приходять, аби поспілкуватися зі своїм «народним Президентом». Вірять, що він не лише почує їх, але й   порадить і допоможе.

Про наболіле діляться один з одним. Втомилися від пустих обіцянок політиків, які лише ділять владу і зовсім не думають про народ, а ті змушені оплачувати захмарні платіжки, дорогі ліки та харчі, забезпечувати родини.

За кілька хвилин до будівлі під’їздить брендований «Ляшкобус», з нього виходить лідер Радикальної партії Олег Ляшко.

На сходах його одразу обступають люди і розказують про наболіле. Вони обурені ситуацією, що виникла в райцентрі. Наприкінці минулого року співмешканець жорстко познущався і вбив рідну сестру Любові Олегівни, але зараз перебуває на волі. Жінку прийшли підтримати сусіди та знайомі. Кажуть, працює медсестрою, має мінімальну зарплатню, виховує п’ятьох дітей, а нині живе у страху, адже вбивця гуляє вулицями міста і нікому нема до цього беззаконня діла.

Читайте також: У Коростишеві Олег Ляшко говорив про страхову медицину, зниження ціни на газ і відновлення економіки

Чоловікові обрали запобіжний захід – проживання за місцем реєстрації і відпустили. Він повернувся  у будинок, де мешкав із загиблою Світланою і де зараз залишається проживати її донька.  Любов Олегівна кілька днів тому поховала матір, яка не витримала такого горя і знущання  над пам’яттю дочки.

Олег Ляшко вислухав знедолену жінку, адже розуміє, що нині вона буквально один на один із судочинною системою – проста, роботяща, але така ж незахищена від свавілля як мільйони українців, що втратили віру у справедливість. Пообіцяв пані Любові добитися   покарання для вбивці її сестри, а ще – провести реальну судову реформу, звільнившиусіх старих корумпованих суддів, а нових призначатимуть лише після прозорих виборів. 

«Три місяці вбивця ходить на волі, тому що в неї немає блату, немає мішка грошей, немає волохатої руки і правду знайти не може. А влада нам вішає лапшу на вуха, розказує, яку вони хорошу судову реформу провели, всіх захистили. Чому ж вони не захистили оцю жінку, в якої вбили сестру, не захистили її п’ятеро дітей, які втратили свою рідну тітку? Суддя, який дозволяє вбивці ходити на волі, сам повинен  сісти разом з ним у в’язниці», –  пояснив народний депутат ВРУ Олег Ляшко.

Вже зі сцени Будинку культури політик впевнено заявляє, що йде у Президенти, аби повернути людям надію, а країні – силу.  Він буде змінювати і зміцнювати країну, повертаючи авторитет на міжнародній арені, дбаючи про добробут людей у великих містах і найменших селах. Йому важливо, щоб українці були здоровими, мали гідні зарплати і пенсії, могли працювати у своїй країні і на своїй землі.

«У першу чергу я почищу це гниле і корумповане політичне болото. У Верховній Раді мають сидіти ваші діти, а не діти суддів, прокурорів та можновладців. Я поверну молодь в село, поверну туди роботу, а разом з тим – престиж робітничих професій. Збільшу заробітну плату вчителям, працівникам медичної, соціальної та культурної сфер. Сьогодні в країні є мільйони на зарплати і премії чиновникам, а прості люди змушені працювати за копійки. Так не має бути і не буде, бо у пріорітеті держави  повинен бути лікар, вчитель. Треба менше тюрем, а більше шкіл, дитсадків, будинків творчості, – стверджує кандидат у Президенти Олег Ляшко під час зустрічі у Черняхові. – 60% нашої молоді висловлюють намір виїхати з країни, адже тут не бачать перспектив. Ми повинні не  дешевою робочою силою і сировиною торгувати, а навчитися самі заробляти на себе. Тоді будуть і підприємства, і зарплати, й економіка. Тоді будуть гроші на освіту, медицину, культуру, армія буде забезпечена і боєздатна. Нас будуть поважати, бо ми сильні.

Не будуть з Президентом України рахуватися лідери інших країн, якщо за його спиною мільйони жебраків. Країну відверто розкрадають, виводять гроші на офшори, беруть кредити і продовжують грабувати людей через підвищення тарифів на комунальні послуги, а гроші осідають в кишенях монополістів. Я нікому не дам принижувати Україну та українців.  Біда в тому, що ніхто крім нас, українців, не хоче, щоб наша країна була сильною. Вони мають по кілька паспортів, трохи попрацювали і втікають, щоб не відповідати. Завжди мають запасний аеродром. У мене  паспорт один і країна  – одна, я не збираюся відступати, бо маю потужну команду, політичний досвід і чітке усвідомлення того, що зможу стати гідним Президентом. Дехто каже, що буде голосувати по приколу, а я закликаю віддавати свій голос свідомо. Не хочу, щоб за штурвалом країни був якийсь ідіот. Хочу, щоб ми нарешті вийшли із зони турбулентності на рівний курс. Ми живемо у час, який потребує рішучих змін. Літаком мають управляти ті, хто знають як це робити. Так, я не був при владі ніколи, але я знаю, що робити. Я буду тим пілотом, який виведе країну на шлях розвитку. Успішним Президентом буде той, хто відновить економіку і зробить країну сильнішою».

Також Ляшко заявляє, що запровадить державний контроль за цінами на медичні препарати і збільшить міру покарання для тих, хто виробляє та продає фальсифіковані ліки. Разом з тим, необхідно контролювати вартість і якісь харчових продуктів. Українців роками труять дешевими замінниками і хімічними компонентами, а ті віддають аптекам останнє   задля порятунку життя.

Замість покупки імпортного газу, в Україні мають збільшити обсяги видобутку вітчизняного. А ще мають бути власні вугілля, торф і дрова. Необхідно шукати альтернативу для забезпечення потреб населення, а не вивозити все на продаж.

На фронті, за словами Ляшка, не буде 18-річних юнаків, а досвідчені, підготовлені та забезпечені воїни-контрактники. Усю необхідну соціальну підтримку матимуть і їх родини на мирній території. Держава має дбати за дотримання усіх прав і гарантій ветеранів війни на Донбасі.

«Війна закінчиться тоді, коли ми будемо сильними. Нас використовують як розмінну монету. Президент Ляшко не зароблятиме на війні і не ховатиме синів у ВРУ. У мене інтерес один – повернення миру, територій і остаточна перемога над агресором», – додає лідер Радикальної партії.

Разом з тим, політик пропонує зменшити кількість народних депутатів у парламенті до 250 осіб, зняти з них недоторканність. Більше того, туди не зможуть обиратися більше двох разів, а також люди пенсійного віку, аби молодь мала доступ до управління країною та формування законодавчої бази.

 

 

 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here