Home Політика ”Як патріот вірю, що Україна буде в Євросоюзі”, – голова Житомирської ОДА...

\”Як патріот вірю, що Україна буде в Євросоюзі\”, – голова Житомирської ОДА у Мирополі

128

 Децентралізація, сильна армія, духовна незалежність та безвіз – це та стратегічна основа для соборної, європейської та міцної України. І як патріот, щиро вірю, що такими темпами вже незабаром наша держава стане членом Європейського Союзу.

На цьому акцентував голова Житомирської ОДА Ігор Гундич   1 березня під час засідання Ради регіонального розвитку у Миропільській ОТГ.

Це 41 громада, в якій керівник області особисто проводить виїзне засідання та, спілкуючись із жителями, разом із громадою затверджує перспективу на 2019-2021 роки.

“Ваш крок до об’єднання став мудрим рішенням. Адже децентралізація сьогодні передала вашій громаді не лише повноваження, а й фінансові ресурси. Із 2017 року Житомирська область у лідерах децентралізації – за кількістю громад, населенню та охопленням території. Натхненником реформи є Президент України, який став першим Главою держави, що віддав повноваження та фінанси на місця. Тому що він чітко розумів, що потрібно змінювати країну і дати нові імпульси для розвитку областей. І в результаті це приводить до розвитку усієї країни. Саме ми із вами визначаємо, де відремонтувати школу, дорогу, побудувати амбулаторію, дитсадок. Від втілення цієї реформи виграли насамперед усі ми – ті, хто живе і працює на місцях. І як патріот України, я щиро вірю, що пройде небагато часу і ми будемо з гордістю говорити – ми є членом Європейського Союзу”, – із впевненістю сказав Ігор Гундич.

“І з точки зору стратегії – саме ці реальні справи є фундаментом для побудови сильної соборної європейської держави”, – підкреслив керівник області.

Ігор Гундич переконаний, що жителі громад бачать децентралізацію у яскравих символах змін, які зробили за останні 3 роки в області. А також у тих масштабних проектах, які втілюватимуть у 2019-2021 роки.

Це культурні проекти, в які кошти завжди вкладались по залишковому принципу, театр у Бердичеві, у Малині, головна театральна сцена області – драматичний театр ім. І.Кочерги. Серед масштабних медичних проектів – Центр вертебрології, який реконструювали менше ніж за рік, дороговартісне сучасне обладнання для обласної лікарні – МРТ, КТ, ангіограф, 2 спеціалізовані центри, онкодиспансер. Також це і головна спортивна арена області – стадіон Полісся, і футбольні майданчики.

У Миропільській ОТГ новими символами змін у 2019-2021 роках стануть:

 – ремонт дорожнього покриття в смт. Миропіль
 – реконструкція (ефективна термосанація) Миропільського Центру розвитку дитини
 – капітальний ремонт приміщення КНП “Миропільська АЗПСМ”
 – капітальний ремонт приміщення під ЦНАП
 – шкільний автобус
 – кабінети фізики та математики
 – вуличне освітлення у смт. Миропіль, с. Дертка, с. Пилипо-Кошара
 – капітальний ремонт каналізаційної мережі в смт. Миропіль
 –  капітальний ремонт водонапірної башти в смт. Миропіль
 – реконструкція системи опалення приміщення клубу у с. Мала Козара
 – благоустрій прилеглої території із встановленням огорожі біля закладу КУ” ОНЗ Миропільська гімназія”
 – придбання екскаватора
 – капітальний ремонт покрівлі Миропільської ЗОШ І-ІІІ ступенів

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here