Home Політика Влада контролює ситуацію та вживає всіх заходів для боротьби з коронавірусом, –...

Влада контролює ситуацію та вживає всіх заходів для боротьби з коронавірусом, – нардепи від «Слуги народу» в Малині

195

В ситуації пандемії COVID-19 українці мають проявити відповідальність та самоорганізацію. Водночас влада робить усе, аби мінімізувати наслідки поширення хвороби та працювати на випередження. Про це йшлося під час виїзної наради Житомирського обласного штабу з ліквідації наслідків надзвичайної ситуації , спричиненої розповсюдженням інфекції COVID-19, яка відбулася у місті Малин.

Як розповів на своїй сторінці у Facebook 1-й заступник голови Житомирської ОДА Володимир Федоренко, участь у виїзній нараді взяли народні депутати України від фракції «Слуга народу» Тетяна Грищенко, Арсеній Пушкаренко, Максим Перебийніс, а також начальник ГУ Національної поліції в Житомирській області Сергій Крупєй, керівник обласного підрозділу Національної гвардії Олексій Мельник, міський голова Малина Олексій Шостак та голова Малинської РДА Сергій Кириченко.

Володимир Федоренко написав, що через збільшення інфікованих на COVID-19 у Малинському районі до 12 осіб, влада затвердила нові заходи боротьби з поширенням хвороби.

«На даний час, відповідно до рішення обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайної ситуації, було прийнято наступне: встановити 7 карантинних постів на в’їздах та виїздах з м. Малин, здійснювати регулярне патрулювання міста, проводити роз’яснювальну роботу з мешканцями. Вкотре наголошуємо – якщо дуже багато людей будуть одночасно хворими – система охорони здоров’я не зможе впоратися з навантаженням. Ми повинні сповільнити поширення хвороби і зменшити кількість пацієнтів, які потребують госпіталізації, щоб врятувати якомога більше життів. Саме тому – залишайтеся вдома та бережіть себе і близьких», – повідомив 1-й заступник голови Житомирської ОДА.

Як розповів на своїй сторінці у Facebook народний депутат від фракції «Слуга народу» Арсеній Пушкаренко, під час виїзної наради парламентарі разом з представниками виконавчої та місцевої влади здійснили моделювання подальшого розвитку ситуації з поширенням коронавірусу та розробили відповідні сценарії всіх дій компетентних органів влади. Разом з колегами депутати також передали гуманітарну медичну допомогу Малинській лікарні, в інфекційному відділені якої сьогодні на стаціонарному лікуванні перебувають 7 інфікованих містян. Серед іншого медики отримали одноразові захисні костюми, бахіли, ліки та дезінфектори.

«Сьогодні ми приїхали до мого рідного міста Малина, де я народилася, щоб провести оперативний штаб з питань підсилення заходів безпеки. Ми привезли гуманітарну допомогу в лікарню для наших лікарів, щоб підтримати їх в тяжку хвилину», – поділилася метою приїзду на свою малу батьківщину народний депутат України від фракції «Слуга народу» Тетяна Грищенко.

«Більше 30 людей знаходяться сьогодні під спостереженням, на обсервації, для того, щоб унеможливити подальше розповсюдження інфекції. Ми поспілкувалися з лікарями Малинської лікарні, з’ясували потреби в медичній апаратурі. Тепер будемо вишукувати можливості, як допомогти», – розповів після проведення робочої наради член Комітету ВР з питань здоров’я нації, медичної допомоги та медичного страхування, представник фракції «Слуга народу» Максим Перебийніс.

Арсеній Пушкаренко запевнив мешканців Житомирщини, що влада сьогодні контролює ситуацію та вживає всіх можливих заходів для боротьби з коронавірусом.

«Всі зусилля влади на всіх рівнях – і центральної, і місцевої, і наші, як народних депутатів, – спрямовані в першу чергу на те, щоб закликати людей залишатися вдома, проводити з ними превентивну роботу. Інша наша задача – це забезпечення захисту працівників медичних закладів, Національної поліції, Національної гвардії, які нині знаходяться на передовій боротьби зі смертельним вірусом. Тільки спільні зусилля, тільки координація на всіх рівнях дасть можливість отримати перемогу над COVID-19», – висловив впевненість Арсеній Пушкаренко. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here