Home Політика Від Януковича вимагають судити Тимошенко в Українському домі і в прямому ефірі

Від Януковича вимагають судити Тимошенко в Українському домі і в прямому ефірі

172

Опозиція вимагає від президента Віктора Януковича забезпечити справедливий судовий розгляду справи Юлії Тимошенко, а також пряму трансляцію судового засідання.

Про це йдеться у листі-зверненні депутатів партії до Януковича, який озвучив голова фракції "БЮТ-Батьківщина" Іван Кириленко.

У фракції нагадують, що у п’ятницю, 24 червня, у Печерському суді Києва розпочинається судовий процес над Юлією Тимошенко.

"Ви, як Глава держави добре знаєте, що всі справи проти Тимошенко шиті білими нитками, що вони є надуманими від першої і до останньої літери", – йдеться у листі.

Відтак соратники Тимошенко просять президента вжити заходів щодо неупередженого і справедливого розгляду справи, публічності і гласності суду, допуску преси та громадськості на судове засідання.

"Для цього слід надати відповідне приміщення – наполягаємо на виділенні конференц-залу Українського дому в Києві", – заявили у "Батьківщині".

Крім того, соратники Тимошенко вимагають пряму трансляцію судового засідання на Першому національному телеканалі.

Ще одна їх вимога – зняти "цензурну заборону на поширення на українських телеканалах висновків провідних міжнародних юридичної та аудиторської компаній, які стовідсотково переконливо довели необґрунтованість звинувачень на адресу Юлії Тимошенко у справах по Кіотському протоколу та по закупівлі машин для сільської медицини".

"Ми переконані, в цих умовах відкритий, гласний процес не залишить у жодного громадянина України жодних сумнівів щодо абсолютної невинності Тимошенко", – наголошують у "БЮТ-Батьківщині".

Українська правда

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here