Home Політика Україну назвали ”мафіозною країною”

Україну назвали \”мафіозною країною\”

72

Україна, Болгарія, Гвінея-Бісау, Чорногорія, Бірма, Північна Корея, Афганістан та Венесуела – це країни, де національні інтереси тісно переплелись з інтересами організованої злочинності, пише французьке видання "Slate.fr" в публікації "Мафіозні держави".

За словами автора матеріалу, саме такі держави зараз набирають ваги на міжнародній арені, повідомляє ТСН.

"Там держава аж ніяк не є жертвою рекету і тиску злочинності на чиновників: навпаки, вона сама бере під контроль злочинні кола. Причому не для того, щоб усунути їх, а щоб поставити їх на службу економічним інтересам правителів, їх близьких і партнерів", – вважає автор публікації.

Подібне злиття урядів і злочинних кіл стосується не тільки держав, які переживають непрості часи, наприклад Афганістан, чи Гвінея-Бісау, яка розвалюється.

ак, наприклад, механізми, які визначають ціни, посередників і структуру постачання до Європи російського газу (він у тому числі проходить і через Україну) абсолютно неможливо зрозуміти без урахування ролі організованої злочинності в цьому надзвичайно прибутковому бізнесі.

"Хіба не наївно вважати, що правлячі еліти цих країн є лише жертвами або безпорадними спостерігачами? Подібне відбувається скрізь, в Африці, Азії, на Балканах і в Європі", – наголошує автор матеріалу.

На його думку, на сьогодні "мафіозні держави" набули такого розмаху, що це говорить про необхідність переосмислити традиційні концепції, з яких випливає, що світовий порядок складається з двох основних елементів: національних держав і діючих по всьому світу організацій (підприємств, релігійних груп, філантропічних асоціацій, терористичних, злочинних, освітніх та інших організації). 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here