Home Політика У Львові 22 червня розвісять держпрапори із жалобними стрічками

У Львові 22 червня розвісять держпрапори із жалобними стрічками

155

Львівська міська рада вирішила розвісити по місту державні прапори з жалобними стрічками 22 червня.

Про це сказано в повідомленні Львівської міської ради.

"У цей день на будинках і спорудах підприємств, установ і організацій Львова буде вивішено державні прапори України з жалобними стрічками, а на будівлі Ратуші і будівлях органів державної влади та місцевого самоврядування будуть приспущені прапори", – сказано в повідомленні.

У день початку Великої Вітчизняної війни, який у Львові традиційно вважають Днем скорботи за жертвами нацистського і комуністичного режимів в Україні, в місті також відбудуться заходи, присвячені вшануванню пам’яті мешканців Львова, які загинули під час Другої світової війни.

Крім того, 22 червня відбудуться 2 поминальні панахиди в місцях масових розстрілів мирного населення під час Другої світової війни, зокрема, у дворі колишньої Тюрми на Лонцького.

Друга панахида відбудеться біля меморіального хреста на території історико-культурного ландшафтного комплексу Цитадель, де в 1941-1944 роки перебував нацистський концтабір Шталаг-328 для військовополонених.

О 19:00 на пр. Свободи біля пам’ятника Тарасу Шевченку відбудеться вечір-реквієм за жертвами масових розстрілів.

Також цього дня Львівська міськрада рекомендує закладам культури та громадського харчування утриматися від проведення розважальних заходів.

Як повідомлялося, Львів вирішив 22 червня провести молебень за жертвами комуністичних репресій в Галичині 1939-1941 років.

Українські новини, Korespondent

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here