Home Політика Суд у США відхилив позов Луценка до Пшонки та його підлеглих

Суд у США відхилив позов Луценка до Пшонки та його підлеглих

74
Федеральний суд округу Колумбія відхилив позов екс-голови МВС України Юрія Луценка до генпрокурора країни Віктора Пшонки й декількох його підлеглих.
 
Це випливає з тексту рішення, копія якого є в агентства РАПСИ/rapsinews.ru, пише Українська правда.
 
Суд відхилив позов у зв’язку з тим, що позивач не виконав його розпорядження без пояснення причин. Зокрема, суд зобов’язав Луценка та його представників інформувати суд про те, як проходить повідомлення відповідачів. Звіт мав надійти ще 8 лютого, однак у базі суду порожньо.
 
Луценко, обвинувачуваний в Україні в перевищенні повноважень, подав позов до генпрокурора й декількох його підлеглих у грудні 2011 року.
 
Екс-голова МВС вимагав визнати його кримінальне переслідування незаконним і політично мотивованим, а також стягнути на його користь компенсацію моральної шкоди.
Луценко звинувачував відповідачів у порушенні його права на недоторканість особи шляхом незаконного арешту й необґрунтовано довгого утримання під вартою.
 
Крім того, екс-голова МВС стверджує, що в ув’язненні він зазнав нелюдського й принизливого для його гідності поводження.
 
Окрім Пшонки відповідачами за позовом виступали його перший заступник Ринат Кузьмін, а також співробітники генпрокуратури Сергій Войченко та Антон Зінченко.
 
Як відомо, Луценку арештували наприкінці 2010 року. Його обвинувачують у розкраданні державного майна і перевищенні повноважень, зокрема, незаконному оформленні на роботу в МВС свого особистого водія та у порушеннях, пов’язаних із наданням йому квартири й нарахуванням пенсії.
 
За даними слідства, загальний збиток держави від діяльності Луценка на керівній посаді склав близько 1 мільйона гривень (125 тисяч доларів).
 
Прокуратура просить засудити Луценка до 4,5 років позбавлення волі.
 
Адвокати ж називають кримінальне переслідування екс-голови МВС політичним замовленням і вимагають виправдати його за всіма пунктами обвинувачення.

Печерський районний суд Києва призначив оголошення вироку Луценкові на 27 лютого. 

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here