Home Політика Сьогоднішні процеси з діджиталізації – це палиця з двома кінцями, – депутат

Сьогоднішні процеси з діджиталізації – це палиця з двома кінцями, – депутат

265

Артур Іваненко, депутат Бердичівської міської ради від ПП “Пропозиція”

Україна – перша країна у світі, яка запустила цифрові паспорти та законодавчо прирівняла їх до звичайних документів. У Мінцифри зазначають, що біометричний паспорт та ID-картка в “Дії” стануть повним аналогом паперового та пластикового на законодавчому рівні з 23 серпня 2021 року. Втім місцеві депутати-пропозиціонери висловлюють свої застереження щодо новації.

Сьогоднішні процеси з діджиталізації – це палиця з двома кінцями. В українських реаліях протиставляється зручність і інноваційність та безпека даних, вважає депутат Бердичівської міської ради від ПП «Пропозиція» Артур Іваненко.

«Мало не щодня ми чуємо повідомлення про оприлюднення тих чи інших баз даних з персональними відомостями користувачів. Зрозуміло, що відповідні служби реагують і блокують такі витоки інформації. Але зараз навіть центрам безпеки даних банків, що працюють десятиліттями, складно забезпечити конфіденційність. Тому фахівці, які хочуть побудувати за 2-3 роки дійсно безпечну і захищену оцифровану систему зберігання інформації, повинні перш за все взяти на себе відповідальність не стільки за короткі терміни її впровадження, скільки за конфіденційність даних. Адже йдеться про створення єдиної бази, в якій зберігаються консолідовані персональні дані українців. Це наша пропозиція владі», – зауважив депутат-пропозиціонер.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here