Home Політика Ще один свідок став на бік Тимошенко

Ще один свідок став на бік Тимошенко

97

В інституті держави і права розцінюють газові директиви Юлії Тимошенко способом реалізації її повноважень.

Про це заявив заступник голови інституту Володимир Нагребельний під час допиту у Печерському суді по справі Тимошенко у понеділок.

За його словами, в українському законодавстві чітко не визначено поняття директив, а "цей термін в енциклопедії має близько 10 синонімів".

"Крім того, у нас, на привеликий жаль, (в законодавстві) виписані повноваження, але відсутній спосіб реалізації цих повноважень. У даному випадку я вважаю це (директиви) способом реалізації повноважень прем’єр-міністра", – сказав експерт.

При цьому Нагребельний не вважає надання таких вказівок від голови уряду втручанням в діяльність "Нафтогазу".

"Якби прем’єр-міністр давав вказівки, скажімо, приватному акціонерному товариству "Житомирська панчішна фабрика", це було б втручанням у господарську діяльність і кваліфікувалося б як перевищення повноважень. Однак "Нафтогаз" – це особливий суб’єкт господарювання, який перебуває у сфері управління Кабінету міністрів", – сказав він.

Крім того, Нагребельний наголосив, що Тимошенко не видавала директиви "Нафтогазу" на підписання контрактів, а робила вказівки лише на переговори, на що вона мала право.

Він також зазначив, що чинні газові контракти є дійсними та правомірними, оскільки вони не скасовані у судовому порядку.

Крім того, Нагребельний висловив заперечення щодо того, щоб його допитували у якості свідка, оскільки, за його словами, він має допитуватися у якості експерта, бо не знає обставин справи і працював з документами лише відповідно до запитів прокуратури.

Українська правда

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here