Home Політика Російські ЗМІ: У Москві ніколи так не пили, як після угоди Тимошенко-Путіна

Російські ЗМІ: У Москві ніколи так не пили, як після угоди Тимошенко-Путіна

123

На газових переговорах 2009 року російський прем’єр Володимир Путін пригадав тодішньому прем’єру України Юлії Тимошенко стару кримінальну справу.

Про це пише російський Коммерсант, описуючи обставини нинішньої "газової справи" Тимошенко.

"Зараз українські слідчі, які займаються газовою справою Тимошенко, в анонімних бесідах кажуть, що нещасливий контракт вона уклала не просто в порушення відведеної процедури…, а ще й з особистої вигоди", – говориться в статті.

За словами джерел газети, залишившись сам на сам з Тимошенко, "яка не бажала спочатку погоджуватися на запропоновану Москвою високу ціну, Путін нібито нагадав про одну кримінальну справу, пов’язану з її підприємницьким минулим".

Йдеться нібито про рішення Московського гарнізонного військового суду, яким генерал російської армії Георгій Олійник у 2002 році був засуджений до п’яти років в’язниці за розтрату $323 мільйонів – на цю суму корпорація "Єдині енергетичні системи України", очолювана колись Тимошенко, недопоставила будматеріалів Міноборони Росії.

"Справу цю ніби закрито, і навіть винуваті покарані. Але за бажання її легко можна реанімувати, на що і натякнули Тимошенко. Ось тоді-то ціна $450 і здалася їй цілком прийнятною", – повідомив співрозмовник видання в українській Генпрокуратурі.

Пізніше російські переговорники розповіли газеті, що "ніколи не випивали так, як у ті січневі дні", коли був укладений 10-річний контракт, підписаний Путіним і Тимошенко.

"Обмивали вони при цьому не стільки вигідну угоду, скільки неминучі і дуже серйозні геополітичні поступки з боку Києва", – зазначає видання.

Комерсант також пише, що в Москві донині вважають, що перелом у російсько-українських відносинах наступив саме в 2009 році, а не роком пізніше, "коли… влада дісталася проросійському, як тоді здавалося, Віктору Януковичу".

"Тепер же, коли Юлія Тимошенко, яка зробила Росії такий цінний подарунок, опинилася за ґратами, у Москві всерйоз занервували. Тим більше, що вирок екс-прем’єру Україні ставить під загрозу газовий контракт, з такими труднощами здобутий особисто Путіним", – зазначає видання.

www.pravda.com.ua

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here