Home Політика Попередження про опалювальний сезон

Попередження про опалювальний сезон

82

 У місті йде інтенсивна підготовка до опалювального сезону. Силами служб життєзабезпечення проводяться роботи щодо приведення тепло-газо-водо каналізаційних мереж у готовність до роботи в осінньо-зимовий період. Також працівниками комунальних підприємств проводиться підготовка житлового фонду міста.

В опалювальний сезон населення більш активно в своїх оселях починає використовувати газові прилади та обладнання. Відповідно збільшується ймовірність нещасних випадків, пов’язаних з використанням газу.

Як свідчать результати перевірок, мешканці порушуючи правила влаштування та експлуатації газових приладів і обладнання, створюють реальну загрозу для власного життя та здоров’я, а також для життя та здоров’я своїх сусідів.

З початку року в місті мали місце 12 випадків порушення експлуатації газового обладнання наслідки яких призвели до загибелі 5 осіб, в т. ч 2 дітей та отруєння 17 чоловік чадним газом і госпіталізацією потерпілих до лікувальних установ міста.

Управління з питань надзвичайних ситуацій та цивільного захисту населення міської ради звертається до населення міста з проханням та вимогою дотримуватись правил встановлення та експлуатації газових приладів. Також для запобігання аварійним ситуаціям, які можуть призвести до смертельних випадків, задля збереження життя та здоров’я громадян повідомляти про факти самовільного встановлення газових приладів, про будь-яке втручання в систему газопостачання за телефоном аварійної служби 104.

Перед опалювальним сезоном необхідно ретельно перевірити тягу у димоходах! Якщо її немає, слід звернутися в житлові-експлуатаційні підприємства чи до спеціалістів, які займаються оббслуговуванням димоходів та вентиляційних каналів.

Виходячи з аналізу подій, які трапились в місті, основними порушеннями є:

самовільне проведення газифікації приміщень, перенесення, заміна та ремонт газового обладнання;

проведення без дозволу перепланування приміщень, де встановлені газові прилади;

внесення змін у конструкцію газових приладів, змінення устрою та перекриття димових і вентиляційних систем (каналів), закривання, замуровування «кишень» і люків, що призначаються для очищення димоходів;

вимикання автоматики безпеки і регулювання, користування газом при несправних газових приладах.

 

Шановні житомиряни!

Запам’ятайте! Порушення правил експлуатації газових приладів та обладнання є причиною вибухів, пожеж, отруєнь та загибелі людей.

Бережіть себе та близьких!

 

 

Заступник начальника управління з питань надзвичайних ситуацій

та цивільного захисту населення міської ради

О. А. Куліковський

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here