Home Політика Підозра на вкид бюлетенів: на Житомирщині члени ТВК звернулися до поліції

Підозра на вкид бюлетенів: на Житомирщині члени ТВК звернулися до поліції

500

Відсутні підписи людей на відривних талонах бюлетенів та схожі підписи у списках виборців виявили при повторному перерахунку голосів на виборчій дільниці №180271 у с. Рудня Іванівська Ємільчинського району.

У маленькому селі рекордна явка – понад 86% і більше 500 голосів (із 618) – за кандидата від партії "Наш край". При цьому велика кількість жителів села розповідають, що на вибори не ходили, а частина населення перебуває на заробітках.

У ТВК запідозрили вкид бюлетенів і звернулися до поліції.

Підтверджуючі документи є у розпорядженні "Першого житомирського".

Акт про порушення виборчого права направив до ТВК представник від партії "ЄС" Володимир Лугина:

"Через високу явку і постійну заміну протоколів ми запідозрили порушення. Провели повторний перерахунок голосів за скаргою та виявили відсутність підписів на корінцях бюлетенів, а також схожі підписи – і в талонах, і в списках. Це є підставами визнати вибори на дільниці недійсними. Я написав акт про порушення і в ТВК звернулися до поліції щодо подальшого з’ясування ситуації. На скільки мені відомо, до 4-ї години ранку поліція брала пояснення у членів ДВК та ТВК".

За інформацією "Першого", на дільниці, де сталося порушення, рахували голоси понад 40 годин і коли частина членів комісії пішли відпочити, тоді й готували фінішну редакцію протоколу.

Голова ДВК на телефонні дзвінки журналістів не відповідає.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here