Home Політика Опозиціонери ні до чого не домовилися

Опозиціонери ні до чого не домовилися

133

Опозиційні політичні сили, зібрані у вівторок "Нашою Україною", домовилися про зустріч 12 вересня для координації дій на парламентських виборах 2012 року.

Про це домовилися "Наша Україна", Українська народна партія, "Конгрес українських націоналістів", ВО "Свобода", УРП "Собор", Партія захисників вітчизни, Українська партія, Республіканська християнська партія й Українська соціал-демократична партія.

"12 вересня ми зберемося знову й, можливо, створимо комітет захисту чесних виборів", – сказав голова політичної ради НУ Валентин Наливайченко, закриваючи зустріч.

Учасники зустрічі сподіваються, що 12 вересня до них приєднаються представники партій "Батьківщина", "Фронт змін" і "Громадянська позиція", а також громадських організацій.

12 липня сторони обговорили необхідність розробки законопроекту про вибори до Верховної Ради, який би гарантував демократичність їх проведення, а також необхідність висування єдиного кандидата в кожному з мажоритарних округів, якщо вибори будуть проходити за мажоритарно-пропорційною системою.

Раніше голова політради "Нашої України" Валентин Наливайченко підтвердив, що "Наша Україна" веде переговори з приводу об’єднання декількох політичних сил для участі у виборах.

"Ми ведемо переговори, але я хочу чітко відокремити цей процес від ініціативи 12 липня. У рамках нової платформи ми принципово не порушуємо тему об’єднання, оскільки вона може торпедувати переговорний процес", – сказав він.

"Що ж стосується наших партійних справ, то плани залишилися колишніми. Втім, ми усвідомлюємо, що в нинішньому законодавчому полі й в умовах обмеженого часу до виборів реєстрація нової політичної сили неможлива", – додав Наливайченко.

"Тому ми з партнерами хочемо зрозуміти, чи здатні ми провести спільні з’їзди у вересні-жовтні. Ми хочемо домовитися про відмову від взаємної боротьби в округах", – зазначив він.

"І найбільш бажаний варіант – оголосити восени про створення єдиного фронту демократичних сил і визначити 225 єдиних кандидатів у 225 мажоритарних округах. Окей, 225 – це утопія, але навіть якщо ми визначимося хоча б по 25 округах – це вже буде непогано", – сказав Наливайченко. 

За матеріалами: Українська правда

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here