Home Політика Нардеп Пушкаренко закликає керівництво ОДА звільнити затриманого з хабарем чиновника Суслика

Нардеп Пушкаренко закликає керівництво ОДА звільнити затриманого з хабарем чиновника Суслика

297

народний депутат України Арсеній Пушкаренко

Народний депутат від «Слуги Народу» Арсеній Пушкаренко вважає неприпустимим, щоб чиновники наживалися на медичній системі, особливо – у розпал пандемії COVID-19.

Про це він заявив, коментуючи ситуацію із затриманням директора департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА Миколи Суслика за «відкат» у 120 тисяч з коштів COVID-фонду на закупівлю кисню.

«Поки Президент, Верховна Рада та Уряд вже майже рік докладають надзусилля для боротьби з COVID-19 та наслідками пандемії, такі горе-чиновники, як Суслик докладають всіх зусиль, набиваючи свої кишені хабарями. Не для того ми приходили до влади, щоб такі Суслики паразитували на державі і займалися корупцією!», – заявив Арсеній Пушкаренко.

За словами нардепа, вже рік він закликає керівництво Житомирської ОДА звільнити директора департаменту охорони здоров’я Житомирської ОДА. Зокрема, через аферу з лікарнями, коли Суслик на власний розсуд, а не за нормативами, вирішував, які з лікарень будуть опорними.

Арсеній Пушкаренко розповів, що у кожному з відвіданих ним медзакладів на Житомирщині він чув нарікання на Миколу Суслика.

А наприкінці листопада міністр охорони здоров’я Максим Степанов без попередження перевірив реальний стан Житомирських лікарень і був шокований. В обласній лікарні імені Гербачевського було втричі менше точок для кисню коронавірусних хворих, ніж заявлено на папері чиновниками ОДА.

«Спільно з колегами ми направили запит до керівництва Житомирської ОДА щодо невідповідності займаній посаді Суслика, привівши ряд аргументів, що в області провалена робота з питань охорони здоров’я. Натомість керівництво ОДА нам відповіло, що без Суслика медицина Житомирщини не може працювати, і взагалі він – хороший хлопець»,розповів Арсеній Пушкаренко.

Крім того, 17 грудня 2020 року нардеп звернувся до Кабінету Міністрів із проханням направити Урядову комісії до Житомирської області. Вона має перевірити ситуацію в лікарнях, закупівлях, забезпеченні, виплатах лікарям премій та компенсацій в межах боротьби з коронавірусом.

Нагадаємо, 21 січня на хабарі затримали директора департаменту охорони здоров’я Житомирської облдержадміністрації Миколу Суслика. За даними слідства, він вимагав відкат за виділення "ковідних" коштів лікарні на кисень

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here