Home Політика На Житомирщині вже 15 порушень виборчого законодавства – поліцейські перевіряють

На Житомирщині вже 15 порушень виборчого законодавства – поліцейські перевіряють

224

15 повідомлень про можливі порушення виборчого законодавства зафіксували станом на 13:00 год. на Житомирщині.

Про це повідомляють у поліції.

Серед найчастіших порушень – порушення таємниці волевиявлення через відсутність належних умов у приміщеннях дільничних виборчих комісій, зберігання виборчої документації поза приміщенням виборчої комісії, пошкодження бюлетенів та спроба виносу бюлетеня.

Усі повідомлення відповідним чином зареєстровані та за вказаними фактами поліцією здійснюються перевірки.

Так, у Хорошівському районі поліцейські склали адміністративний протокол за ст. 212-23 (Пошкодження, приховування, знищення свого виборчого бюлетеня, бюлетеня для голосування на референдумі або винесення його за межі приміщення для голосування) Кодексу України про адміністративні правопорушення. Близько 11:00 житель смт. Нової Борової, 1978 року народження, намагався винести бюлетень для голосування за межі приміщення комісії.

В Овручі 44-річний чоловік розірвав отримані бюлетені у приміщенні виборчої комісії. Відносно нього оформлено матеріали за ст. 212-23 КУАП.

Повідомлення про аналогічну подію надійшло і з Бердичева. Нині на місці події поліцейські оформляють відносно нього теж адміністративний матеріал за ст. 212-23 КУАП.

Також наразі відкрито кримінальне провадження за ч. 3 ст. 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права або права брати участь у референдумі, роботі виборчої комісії або комісії референдуму чи діяльності офіційного спостерігача) Кримінального кодексу України за фактом невнесення у бюлетені кандидатки у депутати Новоборівського селищної ради.

Вирішується питання і про відкриття кримінального провадження за ознаками правопорушеня, передбаченого ч.5 ст. 157 (Перешкоджання здійсненню виборчого права… ) Кримінального кодексу України за фактами невчасного початку роботи дільничних виборчих комісій у м. Житомирі через відсутність кабін для голосування (або їх неналежного стану).

Нагадуємо, біля кожної з виборчих дільниць охорону громадського порядку здійснюють поліцейські. Також правоохоронці працюють в складі чергових, слідчо-оперативних груп та інших служб.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here