Home Політика «Маєте вірити у себе та йти до мети», – Олег Ляшко власним...

«Маєте вірити у себе та йти до мети», – Олег Ляшко власним прикладом надихав вихованців «Сонячного дому» в Житомирі. ФОТО

142

 Вчителями, поліцейськими і навіть мерами мріють у майбутньому стати вихованці Житомирського обласного центру соціально-психологічної реабілітації дітей «Сонячний дім». Щоправда, робітничі професії – будівельник, тракторист, шахтарем, муляр та інші, поки освоювати бажання не має ніхто.

Про свої плани та захоплення вони розповіли лідеру Радикальної партії Олегу Ляшку, який 8 січня із робочою поїздкою перебував у Житомирі.

До дітвори завітав із подарунками, побажав не хворіти, гарно навчатися, а  найголовніше – зростати у люблячій і турботливій родині, яка й допоможе реалізувати усі задуми.


Свого часу політик виховувався в інтернаті, змінив кілька закладів, але й донині підтримує з ними зв’язок, не забуває своїх вихователів. Переконаний, що найяскравіші спогади кожної людини – з дитинства, тож саме ті, хто в цей час опиняються поруч, мають зробити цей час особливо прекрасним.


Для вихованців інтернатів, центрів реабілітації та дитячих будинків  вихователі на кілька років замінюють найрідніших людей, стають їхньою опорою та порадниками.


«Я щиро дякую усьому колективу цього центру, ви робите надзвичайно важливу справу. Можна сказати, що саме у ваших руках доля цих дітей, адже вони вірять у вас і вірять вам, тут вони доглянуті, їм спокійно і комфортно. Це саме те, чого багатьом не вистачало у рідних домівках, – звернувся лідер Радикальної партії Олег Ляшко. – Ви щоденно віддаєте частинку себе дітям і будьте впевнені, цю доброту, тепло, ласку вони пронесуть через роки і будуть вдячні вам за все. Це велика праця, яка має гідно оплачуватися і ми будемо робити усе залежне від нас, щоб так і було. Ви навчаєте, плекаєте цих діток, які  обділені батьківською увагою, але саме ви можете їм дати шанс на інше життя, змотивувати,  відкрити нові горизонти».


Самі ж вихователі розповідають, що діти у центрі перебувають максимально 9 місяців. За цей час встигають до них буквально «прикипіти» душею, знають їхні звички й вподобання, разом з ними роблять уроки, виконують різні вправи, відвідують цирк та вистави, тощо.


«У нас зараз є близько півсотні діток віком від трьох до 15 років. Вони всі дуже різні, з різними долями і складними життєвими обставинами, але наше завдання створити гарні умови, допомогти соціалізуватися, здобути певні навички самообслуговування. Тут вони живуть цілодобово, відвідують школу, отримують психологічну корекцію, з ними проводиться пізнавальна діяльність. Звичайно, замінити рідних батьків це не може, але    соціальні служби ці кілька місяців працюють, аби надалі кожна дитинка мала відповідний догляд  – була повернута в рідну сім’ю чи мала прийомну», – ділиться вихователька Тетяна і додає, що для дітей зустріч з політиком,  людиною з телеекрану, яка пройшла тривалий  період становлення, маючи за плечима дитинство в інтернаті, це неабиякий стимул рухатися вперед, здобувати нові знання.


Олег Ляшко відзначає, що соціального сирітства в країні просто не має бути і вірить, що  впроваджуючи відповідну державну політику та долаючи бідність,  це буде досягнуто і кожна дитина матиме родину. 


За  дискусією про майбутню професію, настановами про те, як треба поводитися і яку мету мати в житті, аби досягнути омріяних висот, діти діляться з  політиком і роздумами про те, кого потрібно любити і поважати. Зокрема, першими згадують саме про батьків, а тоді із захопленням розповідають про песиків та котиків, яких мали вдома та доглядали. Ляшко говорить, що у самого є 10 собак, а по дорозі до центру зустрів ще кількох безпритульних, їх обіцяє погодувати на зворотньому шляху і своєї обіцянки дотримується.
 
«Кожен з вас має вірити у себе та  власні сили. Ви маєте стати великими людьми. Я маю увазі не за посадою, а за своїми досягненнями, цінностями, переконаннями, любові до ближніх. Маєте надихатися гарними прикладами, надихатися успішними історіями тих, хто попри різні труднощі, йшли до своєї мети», – звернувся наостанок до дітей в «Сонячному домі» лідер Радикальної партії Олег Ляшко.
 
 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here