Home Політика Ляшко у Коростені говорив про соцзахист чорнобильців, роботу для молоді та медреформу

Ляшко у Коростені говорив про соцзахист чорнобильців, роботу для молоді та медреформу

125

 Кандидат на пост Президента України, лідер Радикальної партії Олег Ляшко 28 березня відвідав Житомирщину.   На шляху до Коростеня на своєму «ляшкобусі» підвозив кількох жителів району, яких зустрічав на зупинках по трасі.

Люди скаржилися на низькі зарплати, високі тарифи і висловлювали сподівання, що нинішні вибори таки змінять ситуацію. 


Поспілкувався політик з молодим хлопцем, який разом з рідними та друзями працює в Польщі. Там, каже Володимир з Васьковичів, може в місяць мати 30 тисяч гривень, тоді як в Україні годі сподіватися й на 10. Роботи в селі  нема взагалі, погоджуватися на копійки в місті – не хоче. Земляків за кордоном зустрічає чимало, переважно  – молодь.


«Я поверну ваших дітей із заробітків, щоб вони могли працювати і розвиватися в своїй країні, – такими словами розпочинає зустріч із виборцями в Коростені Олег Ляшко. –  Це ваші діти мають сидіти у ВРУ, а не діти прокурорів і міністрів. Люди втікають за кордон, аби прогодувати родини і оплатити платіжки за комуналку.  Статистика страшна, але ми в силах це зупинити. Треба припинити торгувати сировиною, відновлювати агровиробництво і відкривати власні підприємства по переробці – з належними умовами праці та  відповідними зарплатами. Ніхто не їхатиме світ за очі, коли знатиме, що під боком є робота за 15-20 тисяч гривень. З України вивозитимуть лише готову продукцію на продаж. Це наші гроші, наша сильна економіка та гарантії на майбутнє».


Ляшко різко критикує політику Порошенка. Каже, що той поганий переговорник, слабкий і безвідповідальний Глава держави. Президент не має «ходити по світу» і принижуватися кредитами, а дбати про власну країну і народ. Підписані ним угоди – проти України.  З-поміж іншого, вони перетворюють її у сировинний придаток. Лідер Радикальної партії має намір переглянути усі міжнародні договори про співпрацю, послуги і постачання. Вважає, що українці з вітчизняних матеріалів самі можуть будувати житло, дороги, мости, комунікації.  


Ляшко виступає за відновлення миру і повернення територій України. Війну називає вигідною для окремих осіб, які займають ключові посади. На цьому просто заробляють гроші, а тим часом країна стала розмінною монетою, з її інтересами просто перестали рахуватися у світовій спільноті.


«Я не дозволю ставити нас на коліна і диктувати умови ні з Вашингтону, ні з Росії, – додає кандидат у Президенти. – Готовий вести переговори з Путіним, Трампом і ким завгодно, але нас мають чути».


Так само критикує Ляшко і реформи Супрун. Їй пророкує за скоєне в’язницю. Сам же обіцяє повернути фельдшерів у села, розширити програму «Доступні ліки», зупинити закриття медзакладів, передбачити кошти на їх ремонт і оснащення, відновити державну програму діагностики і лікування важких захворювань  а ще –  запровадити держконтроль за цінами на  лікарськими препарати, провести демонополізацію ринку аптек і обмеження рентабельності, збільшити міру покарання для тих, хто виробляє та продає фальсифіковані ліки.  


Політик  говорить про запровадження безкоштовної медичної страховки для людей похилого віку, школярів та інших соціально незахищених верств населення за рахунок держави. Роботодавці забезпечуватимуть таку страховку своїм співробітникам.


«Вони кажуть, що Ляшко з Супрун воює. Я не з нею воюю, а  борюсь за ваших дітей, щоб українців було більше. У цієї «доктор смерть» та її команди мета одна – винищити нас, а землю продати. Ні того, ні іншого не буде, – стверджує Ляшко. –  Супрун не реформи має проводити і роздавати ідіотські поради у фейсбуці, а сидіти у в’язниці. Гройсман і Порошенко захищають її і покривають. Якщо вона така хороша, то нехай візьмуть її собі сімейним лікарем. Ми зупинимо це знущання і покажемо українцям, що таке якісна і доступна медицина». 


Під час зустрічі у Коростені Олег Ляшко говорив і про забезпечення соціального захисту ліквідаторам наслідків аварії на ЧАЕС. Це питання особливо акутальне для даного регіону, втім посадовці спекулюють ним лише напередодні чергової річниці, у той час як необхідно проводити систематичну роботу. Чорнобильцям буквально не вистачає коштів на ліки й комуналку, про повноцінне харчування чи належне оздоровлення  мова навіть не йде.


«Для чорнобильців важливо, щоб влада мала совість і серце, а їм кажуть, що в бюджеті немає грошей. На зарплати прокурорів і суддів є, на  мільярдні премії Коболєву також, а чорнобильцям немає. Треба негайно переглядати закон про соціальний захист ліквідаторів аварії на ЧАЕС. Я поміняю бюджет і забезпечу виконання цього закону.  Скоро знову будуть ходити й  придурюватися, як вони співчувають і квіти класти. Чорнобильцям треба не квіти, а доступні ціни на ліки, медичне обслуговування, санаторне лікування і справедлива пенсія», –  пояснює лідер РПЛ.
Також Ляшко переконаний, що владі треба не з пам’ятниками воювати, а з бідністю. Виплати, які у березні отримали пенсіонери – називає разовими подачками перед виборами.


«Це не підвищення, а величезний обман. Вам дали доплату у кілька гривень, а після виборів заберуть  і їх, і субсидію. Боротьбу з бідністю, як і реформи, в Україні просто імітують», – підкреслює Олег Ляшко.

 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here