Home Політика Кучма ”повісив” на Мельниченка вбивство Гонгадзе

Кучма \”повісив\” на Мельниченка вбивство Гонгадзе

187

Екс-президент Леонід Кучма просить Генеральну прокуратуру відновити кримінальну справу стосовно екс-майора Держохорони Миколи Мельниченка, порушену у зв’язку із записуванням останнім екс-глави держави.

Як нагадали адвокати екс-гаранта, Генпрокуратура закрила кримінальну справу стосовно Мельниченка, "оскільки на той час вважала, що він діяв у стані крайньої необхідності для нібито запобігання загрозі громадським інтересам".

На їхню думку дії Мельниченка по записуванню кабінету Кучми не можна кваліфікувати як вчинені в стані крайньої необхідності.

"При крайній необхідності навіть злочинні дії – якщо їх вчинення усуває іншу більш значну небезпеку для прав і інтересів особистості, суспільства і держави – втрачають злочинний характер за умови, якщо цю небезпеку неможливо усунути іншими засобами. Однак, Мельниченко не тільки не усунув будь-яку небезпеку, а навпаки, в його діях вбачається можливий зв’язок з трагічною загибеллю Георгія Гонгадзе", – підкреслюється в повідомленні.

Захист Леоніда Кучми підкреслює, що Микола Мельниченко роками не передавав свої записи до правоохоронних органів і не інформував про небезпеку, яка загрожувала цим записам, а керувався своїми особистими, в тому числі і корисливими мотивами.

"Метою здійснення ним несанкціонованого запису розмов був шантаж осіб, записи розмов яких здійснювалися, оприлюднення змісту розмов у ЗМІ для дискредитації певних державних діячів і службовців, продаж записів розмов іншим особам, передача їх політичним опонентам Кучми, що виключає стан крайньої необхідності у Мельниченка ", – наголошують адвокати.

Коментуючи свою скаргу Леонід Кучма зазначив, що він "найбільше зацікавлений у тому, щоб були знайдені і покарані вбивці Георгія Гонгадзе і замовники цього злочину".


Інтерфакс-Україна

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here