Home Політика Касаційний суд розгляне справу Тимошенко під час Євро-2012

Касаційний суд розгляне справу Тимошенко під час Євро-2012

73
Вищий спеціалізований суд України з розгляду цивільних і кримінальних справ переніс на 26 червня розгляд касації екс-прем’єра Юлії Тимошенко і її захисту на вирок по "газовій справі", передає Інтерфакс-Україна.
 
Таке рішення колегія суддів прийняла у відповідь на відповідне клопотання сторони держобвинувачення. На думку суду, цей час необхідний для вивчення додаткових матеріалів справи.
 
Коллегія, що складається з трьох суддів Вищого спецсуду, відкрила засідання у вівторок. На засіданні присутній захист Тимошенко, а сама екс-прем’єр не доставлена, оскільки в даний час знаходиться на лікуванні в Центральній клінічній лікарні "Укрзалізниці" № 5 в Харкові.
 
Під час розгляду касації в залі суду присутні захисники екс-прем’єра, Олександр Плахотнюк, Микола Титаренко, Сергій Власенко і Микола Сірий. Крім того, в залі суду перебуває близько 20 депутатів фракції "БЮТ-Батьківщина"
 
Тимошенко і її адвокати просять вищу судову інстанцію визнати незаконними рішення Печерського районного та апеляційного судів, за якими екс-прем’єр визнана винною, скасувати їх і закрити справу за відсутністю складу злочину.
 
Держзвинувачення просить перенести розгляд справи через відсутність Тимошенко.
Рішення касаційної інстанції вступає в силу з моменту проголошення.
 
Як повідомлялося, Печерський районний суд Києва 11 жовтня 2011 засудив Тимошенко до 7 років позбавлення волі за перевищення повноважень під час підписання газових контрактів з Росією в 2009-му році 
 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here