Home Політика Голова Житомирської ОДА підписав меморандум про співпрацю із Сілезьким воєводством

Голова Житомирської ОДА підписав меморандум про співпрацю із Сілезьким воєводством

91

 Напередодні Днів польської культури, які вже традиційно проходять у Житомирі, керівники області та міста зустрілися з польською делегацією.

 

Зустріч відбулася сьогодні, 5 жовтня, за участю голови Житомирської ОДА Ігоря Гундича та житомирського міського голови Сергія Сухомлина.

 

У рамках зустрічі Ігор Гундич та Віце-маршалок Сілезького воєводства Станіслав Доброва підписали декларацію про продовження строку дії угоди про співробітництво, яка була укладена два роки тому.



«Ми завжди радо приймаємо польські колективи, делегації, проводимо спільні культурні заходи, тому що на Житомирщині одна з найбільших національних меншин – польська. На сьогодні Житомирщина має 14 угод про співпрацю з містами та воєводствами Польщі. Ми відкриті до подальшого співробітництва, його посилення не тільки у культурно-освітньому просторі, але і в економічному. Польща є одним із найбільших зовнішньоекономічних партнерів області. На території області працює 30 підприємств з польським капіталом. Житомирщина відкрита до інвестицій і готова приймати польських інвесторів. Очікую, що підписання сьогоднішнього меморандуму буде посилювати нашу співпрацю в економічній галузі», – наголосив Ігор Гундич.

 

«Приємно, що сьогодні ми можемо продовжити нашу співпрацю. Перші контакти з Житомирщиною ми напрацювали 11 років тому. Ми задоволені, що є така співпраця у галузі культури, освіти, але бачимо зацікавлення у сфері економічній. Мм маємо багато точок дотику для такого співробітництва, тому будемо розвивати економічні зв’язки. Будемо підходити індивідуально до кожної конкретної пропозиції», – зазначив Станіслав Доброва.

 

Учасники зустрічі також обговорили питання стосовно спільних освітніх проектів, зокрема, з Люблінський католицьким університетом.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here