Home Політика Філатов у Житомирі: Пропозиція – це наша відповідь на наступ центральної влади

Філатов у Житомирі: Пропозиція – це наша відповідь на наступ центральної влади

181

Мер Дніпра Борис Філатов перебуває у Житомирі. Він зустрічається з активом громад, представляє політичну силу – партію "Пропозицію", з якою ідуть на місцеві вибори командою діючих міських голів та лідерів місцевого самоврядування.

"Пропозиція" стала відповіддю на тиск центральної влади.

Про це заявив Борис Філатов 15 вересня під час прес-сніданку у Житомирі.

"Рік зеленої влади обійшовся бюджету Дніпра 2,5 млрд грн. "Пропозиція" – це наша відповідь у тому числі на наступ центральної влади. Адже у проблемних ситуаціях, у тій же ситуації з коронавірусом, влада виставила на передову місцеве самоврядування, а сама не дала копійки. Натомість ми не припинили жодного будівництва, не закрили жодного інфраструктурного проєкту", – розповів Борис Філатов.

Міський голова Сергій Сухомлин, один із співзасновників "Пропозиції", додав, що центральна влада сьогодні не виконує свої зобов’язання, а лише перекладає обов’язки. Це стосується фінансування освітян і медиків: Житомир виділяє з бюджету кошти і на доплати медикам, і на антисептики для шкіл.

Зараз у Теплокомуненерго штучно заблоковані рахунки. Така ж проблема у ще 11 обласних центрах. Центральна влада замість того, щоб вирішити цю ситуацію, приймає закони про гральному бізнесу та хостелах, що в перспективі можуть стати приміщеннями з гральними залами.

У «Пропозиції» наголошують: повноваження між центральною владою і місцевим самоврядуванням мають бути чітко розмежовані. Районні державні адміністрації треба ліквідувати, а функції управління перевести на рівень громад. Офіси префектів повинні мати лише одне завдання – наглядати за дотриманням Конституції та законів України.

Борис Філатов підкреслив: партія висуватиме своїх кандидатів на місцеві вибори у 97 містах і 109 ОТГ.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here