Home Політика ”Децентралізація – це фундамент для розбудови європейської України”, – голова ОДА у...

\”Децентралізація – це фундамент для розбудови європейської України\”, – голова ОДА у Краснопільській ОТГ

137

 Децентралізація не лише дала поштовх для розвитку областей, а й стала фундаментом для розбудови сильної європейської України. І саме на реальних прикладах – відновлених та побудованих соціальних об’єктах – жителі Житомрищини можуть переконатись у дієвості реформи, яку ініціював Президент Петро Порошенко.

Для того, аби Краснопільська громада успішно розвивалась і надалі, жителі внесли до перспективного плану ОТГ ремонт доріг, побудову амбулаторії, створення футбольного поля.

План розвитку на 3 роки жителі Краснопільської ОТГ затвердили разом із головою ОДА Ігорем Гундичем сьогодні, 1 березня, під час виїзного засідання Ради регіонального розвитку.

«Ви – ті люди, які прийняли рішення про створення ОТГ у 2016 році. 2 роки вже пройшло і ні в кого немає сумнівів, що це правильне рішення. Адже завдяки фінансовій децентралізації бюджети громад зростають у 2-3 рази. Давайте разом пригадаємо 2014-2015 роки, коли нелегко переконати було людей у тому, наскільки потрібна ця реформа. Особливо у селах та селищах. Мало хто вірив у неї. Але 2015 рік став показовим у цьому процесі, бо вже на території Житомирщини жителі почали об’єднуватись у перші громади. Президент, коли розпочав впроваджувати децентралізацію, йшов на непопулярний крок. Адже не тільки повноваження, а й фінансовий ресурс віддав на місця. А тепер ми з вами обираємо, яку школу утеплювати, яку дорогу ремонтувати, який дитсадок будувати. Децентралізація дала поштовх для розвитку регіонів і стала одним із фундаментів розбудови сильної європейської України», – підкреслив Ігор Гундич.

Голова ОДА переконаний, що люди набагато краще розуміють реформи, коли на реальних прикладах бачать результат – утеплених школах, яких в області вже 30, відбудованих садочках, спортивній інфраструктурі, культурних проектах та нових медичних відділеннях та центрах.

Після голосування у Краснопільській ОТГ визначили такі перспективні проекти розвитку на три роки:

 – капітальний ремонт дороги с. Стетківці, Молочки-Стетківці;
 – будівництво амбулаторії загальної практики сімейної медицини в селі Краснопіль на 2 лікарі з житлом
 –  будівництво футбольного поля із штучним покриттям у с.Краснопіль
 –  реконструкція котельні Стетковецької ЗОШ І-ІІІ ступенів

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here