Home Політика ”Децентралізація дала можливість збільшити бюджети громад у 2-3 рази”, – голова...

\”Децентралізація дала можливість збільшити бюджети громад у 2-3 рази\”, – голова ОДА у Любарській ОТГ

136

Децентралізація, яка є найуспішнішою реформою в країні, дала поштовх для розвитку сіл, селищ, невеликих міст. Адже з’явилась можливість наповнювати власними коштами бюджети громад, які збільшились у 2-3 рази.

І саме за рахунок фінансової децентралізації жителі Любарської громади продовжуватимуть втілювати перспективні проекти у 2019-2021 роках.

План розвитку громади на 3 роки затвердили  1 березня під час засідання Ради регіонального розвитку, яке провів Ігор Гундич.

“Вже декілька разів відвідував Любарську громаду. І дуже добре пам’ятаю той момент, коли були палкі дискусії в залі і ми обговорювали об’єднання. І з кожним роком ви будете переконуватись у тому, що прийняли правильне рішення. Адже завдяки реформі дентралізації фінансовий ресурс у вас є. Коли розпочали процес децентралізації в Україні, був непростий період – на сході війна. Ідеологом реформи був Президент і він чітко розумів, для чого Україні реформа, яка вже набрала обертів. Адже на Житомирщині вже 70 відсотків населення і 65 відсотків території об’єднані в громади. Це реформа, яка дає поштовх для розвитку сіл, селищ, невеликих міст і містечок. Ця реформа дійсно вважається однією із кращих за 25 років незалежності. І вона дала можливість наповнити бюджет місцевих громад, які зростають у 2-3 рази. Адже держава віддала 52 відсотки коштів в управління на місця”, – наголосив Ігор Гундич.
 
Серед реальних справ Житомирщини – відкриття оновленого Центру вертебрології та реабілітації, театру у Бердичеві, інфарктного та інсультного центрів в обласній лікарні, які рятують життя людей. За 3 роки утеплили 30 шкіл, в яких наразі створюється НОП, закупили 54 шкільні автобуси, відновили 21 дитячий садок, побудували 28 спортмайданчиків.

“І це все реальні справи, які ми змогли зробити за 3 останні роки. Це спільна робота обласної та місцевої влади. Лише у Любарському районі утеплили 2 школи. І сьогодні разом маємо затвердити ті проекти, які стануть “символами змін” для кожного жителя Любарської громади. У вас достатньо насичений перспективний план, і якщо ми реалізуємо 80 відсотків – це буде дуже гарний показник. Ми спільно беремо відповідальність і будемо вдало втілювати проекти у життя”, – зазначив голова ОДА.

Жителі Любарської ОТГ підтримали перспективні проекти на найближчі 3 роки:

 – ремонт дороги у с. Коростки, смт.Любар;
 – реконструкція будівлі (теплова санація) Любарської гімназії №1;
 – амбулаторія на 1-2 ліжка з житлом;
 – реконструкція Мотовилівського опорного закладу загальної середньої освіти І-ІІІ ст. ім. ІМ. Мороза;
 –  шкільниий автобус;
 – влаштування вуличного освітлення у с.Виноградівка, с. Глезно, с. Панасівка, с.Березівка, В.Браталів, Меленці, Мала Деревичка, Гринівці, Семенівка, Коростки, Рогізно, Филинці, Малий Браталів, Кириївка, Авратин, В.Волиця, Веселка, Михайлівка, Мотовилівка;
 –  капітальний ремонт покрівлі Горопаївського сільського будинку відділу культури;
 –  капітальний ремонт покрівлі Березівського сільського будинку відділу культури.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here