Home Політика Адвокат Ясюнецький розповів, що буде зі справою Федини та дав поради політикам

Адвокат Ясюнецький розповів, що буде зі справою Федини та дав поради політикам

354

Справа Федини не має жодної судової перспективи із винесенням обвинувального вироку. Це суто політична справа.

Про це заявив адвокат Олексій Ясюнецький у своєму влозі.

"Якщо розглядати суто юридичний бік цього питання, то справа не має будь-якої судової перспективи з винесенням обвинувального вироку. Адже щоб притягнути особу до відповідальності, правоохоронці мають довести реальність цих погроз і реальність їх втілення. Софія Федина не здійснює погрози безпосередньо президенту. Вона просто перераховує ті випадки, які можуть трапитися на фронті: зірватися граната, обстріли тощо. Тобто відсутня власне погроза особи особі", – сказав Ясюнецький.

Адвокат наголосив, що відкриттям кримінальних проваджень за звичайні слова та "кухонні" розмови держава  може  запустити репресивну машину, яка буде закривати рота будь-кому. Адже вже багато блогерів і громадських діячів ходять на допити і дають пояснення за висловлення своєї їдумки.

Тим часом Європейський суд з прав людини в своїх рішеннях неодноразово наголошував, що межі допустимої критики є ширшими, коли вона стосується політика, а не приватної особи.

Ясюнецький також розглянув морально-етичний варіант цього питання та нагадав, що Зеленський свою кар’єру артиста побудував на критиці українського політикуму і своїх опонентів, яка була не  завжди обґрунтованою та моральною.

Адже відео з похоронами екс президента Порошенка теж могло бути підставою для відкриття кримінального провадження.

"У політиці, якщо ви не готові тримати удар, якщо вас дратує гостра критика, варто змінити вид діяльності і зайнятися іншою діяльністю або тією діяльністю, якою ви займалися раніше. Робити класне шоу – це теж серйозна робота. Але ні в якому разі не можна переносити шоу у сферу державного управління", – підкреслив Олексій Ясюнецький.

Нагадаємо, проти депутатки від ЄС Софії Федини відкрили кримінальне провадження за погрози президенту України. Вона сказала, що на території ООС "може ненароком зірватися граната. Там і обстріли бувають випадково". Нині Софія Федина перебуває у статусі підозрюваної, а потерпілим у даному кримінальному провадженні є президент Зеленський.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here