Home Політика На Михайлівський площі молитимуться за загиблими

На Михайлівський площі молитимуться за загиблими

161

Молитву Пам’яті очолять предстоятелі й глави Церков України, релігійні лідери країни.

Завершиться Всеукраїнська молитва пам’яті хвилиною мовчання.

Ми закликаємо стати до цієї молитви без партійних прапорів, без пропаганди і політичних закликів. Ми маємо вклонитися полеглим.

22 червня виповнюється 70 років від дня, коли для мільйонів українців почалася найстрашніша у людській історії війна. Ще для мільйонів ця війна почалася майже на два роки раніше. Громадяни України, незалежно від регіону проживання, віросповідання й переконань, є онуками, правнуками й праправнуками 8 мільйонів українців, які загинули на тій війні.

Навіть через сімдесят років рани війни лишаються незагоєними. Саме тому дуже важливо, згадуючи війну, говорити не тільки про подвиг, а й про трагедію мільйонів сімей. Говорити про це, не завдаючи болю іншим. Єдиний шлях – це спільна молитва. Це – по-людськи, це – по-християнськи, це відповідає настановам усіх великих релігійних традицій.

Пам’ять про величезну жертву України має об’єднувати, а не шматувати Україну. Лідер «Фронту Змін» Арсеній Яценюк звернувся до предстоятелів і глав українських церков, керівників релігійних організацій з проханням очолити всеукраїнську молитву, яка має пройти 22 червня по всій країні. Ця молитва має упокоїти душі полеглих, об’єднати Україну в роковини початку страшної війни, примирити нащадків тих 8 мільйонів українців, які на ній загинули.

Ми прагнемо, щоб наша молитва злилася з молитвами українців по обидва береги Дніпра, з Півночі й Півдня, зі Сходу й Заходу.

Молитви пам’яті відбудуться 22 червня також в усіх регіонах України.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here