Home Відпочинок Влада планує модернізувати санаторій «Дениші». ФОТО

Влада планує модернізувати санаторій «Дениші». ФОТО

1184

Санаторій "Дениші", в який їздять жителі області на радонові ванни, масажі та мінеральні води, планують модернізувати. Для початку в санаторій запросять фахівців для проведення моніторингу, а потім депутати вирішать щодо варіантів майбутньої концепції закладу.

Про це повідомила пресслужба облради.

"Дениші це не тільки медичний, а й зелений і, навіть, спортивний туризм, поруч один із найкращих скеледромів України. Проте, будемо реалістами – заклад потребує трансформації. Санаторій має зберегти медичне спрямування, але йому однозначно потрібне нове дихання. Для початку необхідно запросити спеціалістів та провести моніторинг для подальшої модернізації. Разом з депутатським корпусом будемо розглядати варіанти майбутньої концепції розвитку", – зазначив під час розмови Володимир Федоренко.

Наразі в санаторії є 30 ванн, соляна кімната, масажні кабінети, в тому числі підводний масаж, фітотерапія, фіто бочка, басейн, мінеральні води. Таких бальнеологічних комплексів в Україні лише 2 – на Житомирщині та Вінниччині у Хмільнику.

Протягом минулого року послугами санаторію скористались лише 2761 особа, тоді як у 2019 році – 7223 особи, у 2018 році – 8077.

Довідково:

Санаторій «Дениші» спеціалізується на профілактиці, лікуванню, реабілітації, оздоровленні та відпочинку дорослих і дітей. Особливою популярністю послуги закладу користуються серед людей з хворобами опорно-рухової системи. Найпопулярнішою процедурою в Денишах є радонові ванни. Також у санаторії розроблено комплексну програму реабілітації пацієнтів після перенесеної коронавірусної хвороби COVID-19.

Розміщується на 8 га території, на березі річки Тетерів, у 2,5 км від траси, у 22 км від Житомира та 150 км від Києва. Заклад розрахований на 450 місць.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here