Home Відпочинок Україна збільшила перелік країн «червоної зони»

Україна збільшила перелік країн «червоної зони»

311

 В Україні зріс перелік країн, які потрапили до «червоної зони» Тепер їх більше 120.

Про це інформує Уніан.

ВІДПОВІДНИЙ СПИСОК ДЕРЖАВ із значним поширенням COVID-19 станом на 31 липня опублікований на сайті МОЗ.

Так, згідно з даними МОЗ, відповідний список формується за двома показниками: кількість хворих на 100 тис. населення та приріст нових хворих.

До переліку країн «червоної» зони, зокрема, входять Сполучені Штати Америки, Ізраїль, Бразилія, Чорногорія, Вірменія, Казахстан, Молдова, Румунія, Сербія, Швейцарія, Канада, Франція, Польща, Німеччина, Чехія, Киргизстан, Японія та десятки інших країн.

Після повернення з країн «червоної зони» обов’язкова або самоізоляція на 14 діб, або негативний тест на коронавірус.

До списку держав «зеленої» зони увійшли: Швеція, Португалія, Білорусь, Хорватія, Велика Британія, Єгипет, Італія, Греція, Шрі-Ланка, Естонія, Латвія та інші.

Раніше належність країни до тієї чи іншої зони визначалася за кількістю активних хворих у тій чи іншій країні, а з 1 серпня в Україні використовуватимуть європейську систему розподілу країн за двома показниками – приріст нових хворих на COVID-19 та загальний відсоток хворих на COVID-19.

Країна потраплятиме до «червоної» зони, якщо у ній показник приросту хворих на COVID-19 за останні 14 днів перевищуватиме такий показник в Україні та якщо відсоток інфікованих коронавірусом у тій чи іншій країні за останні 14 днів, у порівнянні з минулими двома тижнями, буде перевищувати 30%.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here