Home Відпочинок У Коростені для дітей атовців провели екскурсію підземеллям

У Коростені для дітей атовців провели екскурсію підземеллям

151

16 дітей учасників АТО та загиблих бійців відвідали місто Коростень –  побували на екскурсії у військово-історичному комплексі, що знаходиться у підземеллі, а також прогулялися міським парком.

На екскурсію дітей возив  25 жовтня, Центр допомоги учасникам АТО при облдержадміністрації.

Під час поїздки  діти відвідали військово-історичний комплекс «Скеля» — унікальний музейний комплекс, розташований в підземеллі.

Волонтер цього комплексу провів екскурсію командним пунктом, який будували в природних гранітних печерах у режимі суворої секретності з 1934 по 1938 роки. Він будувався як повністю відокремлена та автономна споруда, оснащена системами вентиляції, опалення, зв’язку, енергозабезпечення,  водопостачання та каналізації.

Діти також оглянули експонати музею — предмети, знайдені в укріпленнях Коростенського і Новоград-Волинського укріпрайонів та інші артефакти часів Другої світової війни – фотографії, реконструкції, схеми опорних вузлів.

Також діти побували в єдиному в Україні музеї протигазів, де можна побачити протигаз для коня, виготовлений ще під час Першої світової війни, протигаз для корови та дитячий протигаз.

Після відвідування «Скелі» дітям розповіли історію Коростеня та провели екскурсію міським парком.

Вже у суботу, 28 жовтня, діти учасників АТО відвідають Бердичівський район із екскурсійною програмою, де долучаться до процесу приготування хліба, оглянуть Монастир Кармелітів Босих та Музей історії Бердичева.

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here