Home Відпочинок Дебой обіцяє гарячу воду навіть влітку. Тільки наступного року

Дебой обіцяє гарячу воду навіть влітку. Тільки наступного року

147

Не так давно нас запросили на «ZOORGANIC-ТУР», який організували управління культури та туризму Житомирської ОДА і Житомирський обласний туристично-інформаційний центр.

Возили по різним об’єктам Житомирщини, а саме:

– явненський вольєр з плямистими оленями і дикими кабанами;

– в місті Баранівка нам влаштували зовнішню екскурсію підприємством «Органік Мілк»;

– центр порятунку ведмедів «Біла Скеля» в Березівці показав нам, як в Україні ставляться до цих пухнастих здоровяків;

– і на родзинку нас завезли в конно-спортивний центр «Алюр».

Плямистих оленів ми не побачили, однак диких кабанів все ж вдалося застати. Радує те, що вольєр площею 526 га не є мисливським, а тварин вони розводять у вільних умовах і тримають не для вбивств на замовлення аристократичних ресторанів.

На підприємстві ТОВ «Органік Мілк» нам не дали змоги побачити як відносяться до тварин, але на довірі слів власників, все ж з тваринами обходяться «по-людськи», тобто не вколюють гормонів росту, не додають в продукцію пестицидів, консервантів, стабілізаторів та підсилювачів смаку. І все ж таки потрібно знати, що це конвеєр хоча і у корів народжуються телята, і вони випоюються материнським молоком до 4х місяців, однак старшими вони в більшості випадків перенаправляються на м’ясо, для сусіднього лозунгу організації «Organic Meat», а молоко корів змішується, чиститься спеціальними антибактеріальними фільтрами і поставляється масово в магазини.

Про центр порятунку медведів «Біла скеля» в Березівці можна сказати, що це героїчне місце, адже ведмедів вилучають не із дикої природи, їх сюди привозять з різних куточків України у поганому стані. Наприклад з цирків, де з ними погано обходились, чи куплені в інтернет-магазинах, або ще гірша історія, де дресирований ведмідь виступав на різних корпоративах в кафе. В центрі зі здоровяками обходяться добре, і навіть годують переважно овочево-фруктовими продуктами, з мінімумом м’ясних.

Нині пішла тенденція в світі, навіть мода, на усвідомлення здорового вегетаріанського способу життя, на мінімізацію жорстокого поводження з тваринами, заборону цирків і зведення до мінімуму одягу, парфумів з тварин.

Такий перебіг подій надихає, адже люди стають більш свідомими, без цинічного обману самим собі. Раніше спостерігалась ситуація, коли одних тварин людям шкода, а інших вони кілограмами собі набивають черево. Зараз же люди почали розуміти, що вже є десятки тисяч досліджень і на практиці доведено багатьма, що вегетаріанство – набагато здоровіший спосіб життя, а ніж м’ясний. Проблема лиш в наших головах і переосмисленні своїх життєвих принципів.

І навіть в Житомирі зараз все частіше звертають увагу на здорове харчування, проводять акції по причинах поганого поводження з тваринами в зоопарках, влаштовують різні прибирання – це дуже позитивно впливає як на окультурення житомирян так і на привернення туристів в місто і область.

Дякуємо управлінню культури та туризму Житомирської ОДА і Житомирському обласному туристично-інформаційному центру за можливість помандрувати областю і побачити світлі переміни, які невдовзі приведуть нас в охайне і мега-привабливе майбутнє країни(і, сподіваємось світу також).

Ярослав Хоркінс

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here