Home Відпочинок Село на Житомирщині вразило француза більше, ніж Париж

Село на Житомирщині вразило француза більше, ніж Париж

876

Палац Ганських у с. Верхівня на Житомирщині планують перетворити в туристичну мекку України.

Вже створили робочу групу з відновлення палацу. На весні у парку біля маєтку планують провести толоку, а далі – перемістити з будівлі Житомирський агротехнічний коледж та розпочати реконструкцію, у тому числі дороги, що веде до палацу.

Голова облради поставив перед собою на реалізацію цього дедлайн – 3 роки.

Про це розповіли представники влади області та ініціатор проєкту – президент Асоціації «Бальзак-Ганська» Жан Рош в ефірі телеканалу СК1.

«Ставлю перед собою дедлайн – 3 роки. За цей час наш регіон має трансформуватись у популярний та прогресивний центр туризму із сучасними готелями, тематичними закладами харчування та унікальними туристичними атракціями.

Палац Ганських у Верхівні має стане туристичної меккою України, яка з’єднає нашу країну із Францією та Польщею єдиною екскурсійною ланкою та приверне увагу світу до унікальної історії кохання великого французького письменника Оноре де Бальзака та польської графині Евеліни Ганської у невеличкому українському селищі Верхівня на Житомирщині, яке свого часу вразило француза більше за рідний Париж», – зазначив голова облради Володимир Федоренко.

Житомирський агротехнічний коледж, філія якого вже майже 100 років функціонує у будівлі, готове до переїзду та підтримує ідею збереження культурної спадщини. Саме коледж зберіг маєток Ганських до цього часу в хорошому стані.

Президент Асоціації «Бальзак-Ганська» Жан Рош переконаний, що відновлення садиба Ганських залучить тисячі туристів як з України, так і з-за кордону.

«О, знову француз повернувся у Бердичів. Такими словами 25 років тому мене вперше зустріли на Житомирщині», – поділився під час ефіру спогадами Жан Рош.

Також від Житомира до Верхівні планують відремонтувати дорогу. З аеропорту "Житомир" туристи зможуть без проблем дістатися до палацу.

Цікаво: у маєтку Ганських 3 роки жив та творив Оноре де Бальзак. Нині маєток занесений до реєстру національних святинь України.

 

Читайте також: У туристичний маршрут від Франції до України хочуть включити маєток Ганських, де жив Бальзак

 

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here