Home Відпочинок Названі найдешевші гірськолижні курорти в ЄС

Названі найдешевші гірськолижні курорти в ЄС

203

Британська компанія Post Office провела дослідження і з’ясувала, перебування на якому європейському гірськолижному курорті коштуватиме туристам найдешевше. Автори дослідження враховували вартість одного підйому для гірськолижників на канатній дорозі, вартість прокату гірськолижного спорядження та ціни на їжу і напої.

Найдешевшим гірськолижним курортом в Європі був визнаний болгарський Банско. Загальна вартість перебування на курорті становить 302 євро. Таким чином, Банско обійшов навіть курорт Арінсал в Андоррі, який був визнаний найдешевшим в минулому році.

Цього року, за даними британської компанії, вартість перебування на курорті в Андоррі складає 422 євро, що робить Андорру найдешевшим місцем для катання на лижах серед країн єврозони. Порівняно з минулим роком вартість відпочинку на курортах Болгарії та Андорри знизилася на 5%.

Зросла вартість перебування на гірськолижних курортах Швейцарії. Аналітики компанії відзначають, що зростання цін на відпочинок в Швейцарії пов’язане з різницею валют – за минулий рік швейцарський франк значно зріс щодо євро.

Найдоступнішим курортом з точки зору транспорту британська компанія визнала гірськолижний курорт Бохінь в Словенії. Наступними в списку місць, куди гірськолижники зможуть дістатися найшвидше, стоять іспанський Формігаль, італійський Лівіньйо і австрійський Шладмінг.

LEAVE A REPLY

Please enter your comment!
Please enter your name here